Conny – “dagen efter”: Eiswohld om inget överraskande händer

Dagens Conny kommer redan i kväll då vi var på plats i Örebro och dessutom då Conny ju har “skola” i morgon och vi vill att han får koncentrera sig på detta.

Får gratulera till första poängen på Behrns Arena på ett tag.

– Tackar så mycket. Det var varmt och slitsamt därute idag och precis som Sixten (ÖSK:s tränare) sa så tar det på krafterna med fyra matcher på 14 dagar kombinerat med dagens värme.

Vad tycker du om matchen?

– Tycker att vi är något bättre än ÖSK i första. Men vare sig de eller vi får några riktigt bra chanser. Saknas lite i sista och nästsista passningen. I andra blir det lite mer utbyte av chanser och de får ju ett ganska tidigt ledningsmål. Men vi är starka och reser oss återigen så att vi lyckas få med oss en poäng hem.

Hade ni ändrat något i ert spel sedan i fjol?

– Nej. Vi spelade efter precis samma idé men gjorde det betydligt bättre än i fjol. Dessutom var ÖSK inte lika hysteriskt bra denna gång.

Rachid gör ett inhopp och serverar till 1-1 och sedan till Rasmus som är nära att avgöra. Startspelare?

– Nej. Han har inte den konditionen efter sina skador utan blir en väldigt bra inhoppare för oss i nuläget.

Något du är missnöjd med?

– Att vårt anfallsspel är så dåligt för tillfället. Det blir för korta anfall, något som blir bättre när vi får in Rachid och upp Rasmus.

Rasmus ja, funderar du på hans placering.

– Ja varje dag. Vi blir lite bättre med honom och Gerndt där fram. Så är det i alla fall för tillfället. Ifjol var Gerndt och Sundin 1+1= 3, just nu är det inte så. Sedan ska vi inte sticka under stol med att Gerndt har en del att fundera på privat också. Sånt sliter. Inte för att jag själv upplevt det, men jag kan förstå och det är viktigt att vi ger honom tid och har tålamod. När det lossnar för honom gör det nog det rejält skulle jag tro.

May avstängd i nästa, vem tar hans plats?

– Kanske inte ska gå händelserna i förväg men det ska mycket till om det inte blir Johan Eiswohld. Johan har sett riktigt bra ut på de senaste träningarna så händer det inte något speciellt anmärkningsvärt på träningarna lutar det åt att det blir Johan.

Du har inte funderat på att använda Simon där?

– Nej inte i nuläget. Simon spelade som högerinnermittfältare i Värnamo i ett 4-3-3. han är bekväm i den rollen och liknar mer en yttermittfältsroll än innermittfältsroll. Så han hamnar där i vårt sätt att se. I alla fall för tillfället.

Något annat du funderar över?

– Ja faktumet att vi leder allsvenskan trots att vårt anfallsspel inte alls fungerar. Hoppas och tror att det är en styrka och att vi har mycket att gå på framöver.

Då tackar jag och så hörs vi efter matchen mot Häcken!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*