Reflektion – Mjällby AIF (b)

Utan att anstränga sig allt för mycket tog HIF en säker och en viktig seger borta mot Peter Swärdhs mannar under gårdagen. Slutresultatet blev 2-0 till HIF.

Den tunga perioden, rent matchmässigt, avslutades under gårdagen då HIF återigen vann mot Mjällby, det var ett tag sedan Mjällby lyckades rubba Skånes Stolthet. 2-0 blev som sagt slutresultatet, inget anmärkningsvärt med det, förutom att ingen av anfallarna gjorde mål. Bägge målen kom officiellt från Walid Atta, även om jag skulle unna Christoffer det ena målet. Frisparken var perfekt slagen och hade förmodligen(?) gått direkt i mål utan att Atta touchat den.

Nu går allsvenskan tillfälligt i dvala igen. Det är landslagsuppehåll för HIF fram till och med hemmamatchen den 21 oktober då PeO:s nya gäng, det avsågade Örebro, kommer på besök.

Även om det alltid är trist med uppehåll i allsvenskan, så det garanterat ett välbehövligt sådant för spelarna innan de går in i nästa tuffa period av matchande.

***

Tomas på HD skriver en härlig hyllning till vår allsvenska i dagbladet idag. Klart läsvärt!

***

Alltså, man måste ändå tycka lite synd om Thomas Sörum. Den hårda ribbträffen han fick till igår från ett par meters håll, ekar fortfarande på Listerlandet. Och även om HIF nu vann så är jag övertygad om att Sörum hade varit ännu gladare idag om den bollen gått en decimeter lägre.

***

Om en månad är årets allsvenska avslutad och det har korats en vinnare. Nu är jag i och för sig helt säker på att HIF inte kommer att kunna försvara guldet, men en topp-tre placering ser inte helt omöjlig ut. De guldjagande lagen troppar av en efter en nu och det återstår i princip bara tre lag nu. Två av dessa tre lagen vill jag absolut inte se som slutlig vinnare och det tredje laget som har chans att ta hem guldet skulle enligt mitt sätt att se det på, devalverar värdet på ett allsvenskt guld ganska kraftigt.

***

Det var med stor glädje som jag idag rapporterade Allt Om HIF:s läsarsiffror för vecka 40, internt för alla oss involverade.

Tack ska Ni ha, Ni som läser Allt Om HIF. Det sporrar enormt mycket att fortsätta göra ett bra jobb och utveckla sidan ännu mer!

 

 

 

 

5 kommentarer

 1. AOH är det första som poppar upp på datorn för mig -:)

  Perfekt slagen frispark? Direkt i mål? Njaa, skulle nog säga att ett sådant bra läge som vi fick via Mays frispark är det minsta man kan begära att man får den på mål. Och det fick Chrisse men Jere kunde lika bra tagit den – dessutom såg man på reprisen att Asper var på väg i rätt hörn om inte Atta fått axeln på den, så klart att Atta ska krediteras för bägge målen!

  Det där med devalvering vet jag inte om det är så mycket att bry sig om – sen DIF på 2000-talet har inget lag kunnat visa styrkan genom att försvara ett SM-guld – men å andra sidan är det just denna osäkerhet som gör vår högsta serie så intressant. Men extra trist i år då jag trodde HIF hade en mycket god chans att försvara guldet men all turbulens kring klubben (särkilt tränarfrågan) gjorde att chansen gled oss ur händerna bra mycket tidigare än nu…

 2. @FFR&B
  Att ha AOH som startsida är kungligt 😉

  Vad gäller Attas (eller Crisses) mål, så tyckte jag att Crisse var mer värd det målet. Han har ju inte lyckats pricka in något än så länge i år medan Atta har gjort en handfull.

  Just att inget lag lyckats(!) med bedriften att försvara sitt guld sedan DIF i början på decenniet är väldigt intressant. Vad beror det på?

 3. Ska erkänna att jag bättrat mig ang. startsida då jag innan hade HIF1907 men när den sidan somnade in fanns ingen bättre ersättare än AOH…

  Visst är det skoj om Chrisse också gör mål – egentligen sak samma vem som gör det så länge HIF vinner men finner det märkligt att det skiljde sig så pass åt på vem som skulle ha första målet då det var så tydligt (i alla fall om man såg reprisen på TV) att Attas axel ledde till mål.

  Säsong vår-höst tror jag betyder mycket då våra topplag hinner bli sönderköpta (tänk på HIF guldet 2011) innan det är dags att både försvara guldet samt lyckas med CL-kval. Fördelningen av TV-pengar också ett skäl då vi har det mer jämnlikt än t.ex. hur det är i Spanien där Barca & Madrid tar hand om typ 98% av pengarna. Därmed inget lag som kan köpa sig starka under en längre tid men å andra sidan saknar spanska ligan spänningen som Allsvenskan har då vi har minst 6 tänkbara ligavinnare medan i Spanien avgörs ligan av 2 matcher: El Clasico – så om Allsvenskan varje år avgjorts i Skånederbyna mellan Storebror & lillebror kanske inte varit helt fel utveckling…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*