Reflektion – Levante UD (h)

“Det är över nu!” skrålade Per Gessle och Gyllene Tider. Och det är en väldigt passande rubrik efter gårdagens match på Olympia. En match återstår dock av årets säsong, men den kan vi nu klassa mer som en träningsmatch.

Inför matchen deklarerade tränare Hareide att det var full fart framåt som gällde. Men den första halvleken av gårdagens match såg mer ut som en repris av de övriga Europa League-matcherna vi sett under året. HIF jagar boll, trampar vatten, och låter motståndet ta tag i taktpinnen från start. Jag har full förståelse för att det banne mig inte är lätta motstånd som besökt Olympia i europa-sammanhang, men när man kan se halva laget hänga med huvudena från början till slut, då går det inte att rubba dessa lag. Och det är en av nyckel-orsakerna till årets mindre lyckade säsong – Lagsmaskinen har inte fungerat. 

***

Levante ligger på fjärde plats i spanska ligan. En liga som jag är övertygad om att 75% av de fotbollsintresserade Helsingborgarna följer. Men när detta laget, fjärdeplacerade i spanska ligan, kommer hem till vår borg, hem till vårt Olympia, då dyker det endast upp 4.453 personer? Varför? Om det nu inte är så att HIF lockar, varför lockar inte ens ett topplag i ett av europas topp-tre ligor? Har fotbollsintresset totalt havererat i Helsingborg?

***

Jag är glad att det är över!” skrålade Mauro Scocco och Ratata. Och den titeln speglar på ett ungefär hur man känner nu. Inte för att man inte vill se mer av HIF i år, men för att säsongen 2012 har varit en total antiklimax jämfört med säsongen innan. Ni är alla medvetna om alla de olika turerna, oturen och allt annat som inte gått som vi blivit bortskämda med under de två senaste säsongerna.

Jag är glad att säsong 2012 är över, och nu ser man mer än någonsin fram emot nästkommande säsong. En säsong som redan nu andas – revansch

***

Inte ett enda avslut på mål i första halvlek? SÅ överlägsna var ju faktiskt inte Levante, egentligen…

***

Eftersom jag nu ändå är inne på låttitlar, så klingar en titel för åtminstone ett par stycken av de aktörerna som var på Olympia igår. “Jag måste gå nu“, sjöng Helsingborgstjejen Tekla för en himla massa år sedan. Och frågan är hur många nynnar på den idag?

Spekulationer, spekulationer… Men jag tror inte vi får se Djurdjic i den röda tröjan nästa säsong. Bedoya har nog en hel del erbjudande att fundera över. Även om Sörum gjorde ett mål igår, så känns det inte heller som att han trivs tillräckligt mycket för att göra ännu en säsong på Olympia. Hur blir det med Lindström? Får han nytt kontrakt? Peter Larsson har inte varit den Peter Larsson som bidrog till guldet ifjol. Kommer han bli erbjuden kontrakt? Walid Atta är i sina bästa stunder en av allsvenskan bästa mittbackar, och det vet de flesta scouterna om. Kommer säkerligen ett bud under januarifönstret. May Mahlangu har varit eftertraktad under flera säsonger nu. Och eftersom det verkar som att hans utveckling stannat upp, är han säkerligen redo för en flytt utomlands. Rachid har dessutom själv deklarerat att han vill flytta (enligt intervju på HD).

Ja, det var några av spelarna, men det som varit mest i ropet under hösten är ju tränarens vara eller icke vara. Redan för ett par månader sedan lyftes ju denna spekulation av sajten FotbollDirekt, då de utropade “Roar Hansen klar för HIF!”. Och det var han ju inte, just då…

Men i dagsläget är jag ganska övertygad om att HIF har ny tränare från och med mitten av december och att han heter Roar Hansen.

***

Det återstår som sagt var en match till av årets säsong, Twente borta i Enschede. En match som idagsläget är lika mycket värt (förutom de prispengarna man faktiskt får vid poäng i Europa League) som en träningsmatch. Och varför inte låta den matchen både bli en värdig avslutning på säsongen och för de spelare som inte kommer vara kvar till nästa säsong, samtidigt som det blir ett avstamp inför nästa säsong. En säsong som jag redan nu hävdar kommer få prefixet – REVANSCH!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*