Reflektion från upptaktsträffen “Avspark”.

Har nyss parkerat bilen efter att ha tillbringat större delen av dagen på Sundspärlan och Avspark som sparkades av där.

Intrycken är rätt många, här följer en kort sammanfattning om min upplevelse kring dagen:

Det första jag kommer att tänka på när jag tänker tillbaka är hur djävla mediahypade vissa tränare är. Rikard Norling slösade bort 10 minuter av mitt liv genom att säga typ… ingenting. Björn Ranelids prosa är lättbegriplig i jämförelse Den andre är Mikael Stahre. Ord överflödiga.

****

Henrik Rydströms föreläsning för Tommy Åström är redan en klassiker. Det gick ut på att det verkligen inte spelar någon roll varifrån man kommer utan hur man är som människa. Åström såg ut att få en hjärtattack men lyckades hålla sig kvar.

****

En annan sak. Mediaträning. Noterade att i stort sett alla tränare och moderatorer utstrålade en fantastisk osäkerhet. Spelarna också.  Dagens vanligaste? Att den som talade på podiet hade händerna i byxfickorna. Visserligen i fantastiskt många olika stilar men ändå. Några bara med fingrarna nedstoppade och en del med hela kardan i byfickan. Och då talas det ändå om att mediaträning är ett viktigt inslag…

****

Gashi ägde podiet i all sin blyghet. Strålade av glädje. Och vilka hyllningsord till föreningen. Stort

****
Connys gliring till Wernersson mottogs av presskåren med ett stort leende.

****

Svagt av SvFF att inte ha olika moderatorer. Nu fick Canal + jobbet men jag hade definitivt gärna sett PO intervjua Özkan och Jeppe intervjua Tobias Grahn.

****

Långdraget blir det när allsvenska uppstarten fylls upp med info om Nya Nationalarenan genom en taffligt gjord video. Taffligt? Nä, fullständigt superusel.

****

Fast arenan ser ut att bli ett stolt bygge.

****

Kommunens Peter Danielsson hintade att Olympia är ombyggt till 2014. Mer om detta längre fram. Har en inbokad intervju med Myllenberg längre fram i veckan.

****

När det gäller det som kallas Workshop (tillfälle att snacka med representanter från de olika klubbarna vid bord) så äger HIF. HIF:s presentation slår alla andras med hästlängder… Och fortfarande är HIF ensamt om sin mediaguide,

****

Sjölin (Dregen) från Lokaltidningen drog efter halva dan. Han behöver inte ångra att han inte hann tillbaka

****

Kalmar vann presentationen på podiet. Rydström och Nanne blandade seriositet med glimteniögatskämt. Tur att de var där så man fick lite roligt.

****

Rikard Norling intervjuades framför en del videokameror. Hetast på att intervjua var TV4. Lika barn leka bäst.

****

Lerjéus, domare, förklarade handsregeln. Nu borde till och med AIK:are förstå varför man inte fick straff förra året när bollen träffade Marcus Nilssons hand.

****

Tränarna tippade. MFF 5, Elfsborg 4, Göteborg 3, Kalmar 2, HIF 2.

****

Fredrik Lundgren (GAIS) visade upp  stora komeditalanger när han högg på Canal + Tommy Åström. Varför fickk inte Fredrik frågan om landslaget? Han hade lösningen själv, han hade bytt telefonnummer så många gånger att det nog varit omöjligt för Hamrén att nå Lundgren.

 

Mer om träffen kommer senare. Dessutom har vi planer på att rapportera från träningarna både i morgon och på torsdag så håll utkik.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*