Reflektion från Tv-soffan

FC Mika… Ja, som alla andra förmodligen så är det väl så, att när man inte känner igen namnet, laget och spelarna så väl, då ska bara HIF vinna!

Men ack så trögt det gick i början då?
Jag satt och roade mig med att studera Erik Sundin den första halvtimman. Nästan alla uppspel gick mot honom i djupled. Och så fruktansvärt ineffektivt och enformigt det blev! Sundin, ska tilläggas, är absolut inte någon favoritspelare till mig då jag anser att hans kvalitéer räcker ungefär till Superettan, inte mer. Och han gav mig alla bevisen på det under den första halvtimman (och sen även under resten av matchen). Det var enbart det faktum att han lyckades få in 3-1 målet som gjorde att jag kan ge han lite cred iallafall.

Att ha en djupledslöpande forward som komplement till Henke, det är en bra taktik, om man har rätt spelare på den platsen. I annat fall är det en rätt död-född taktik!

***

Nog sågat…

***

Henke visar att han inte har gett upp. Henke visar att han lite mer att ge. Henke visar varför han är de “stora” matchernas kung!

***

Det var ingen bra match, det ska vi absolut inte säga. Det var dock en match där det egentligen aldrig kändes speciellt nervöst och ovisst om att HIF skulle gå därifrån som segrare. Men detta räcker inte grabbar! Detta räcker inte om vi vill nå gruppspel, då måste vi höja oss avsevärt!

***

Skulle HIF (så klart de gör…?) gå vidare till nästa omgång, ser det återigen ut som om vi får möta ett lag från den absolut östraste delen av europa igen. Känns trist… Men som jag inledde med. Bara för att vi inte känner igen laget, namnet och spelarna, innebär det inte att vi på förhand har slagit dem!

***

Nu laddar vi upp för den allsvenska starten igen, Djurgården på Söndag!
Och snälla, snälla, snälla… Använd ett annat alternativ till djupledspringare bredvid Henke! (Om vi nu måste ha just den taktiken…?)

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*