Vi är på väg…

Ja, vad säger man efter det här? Vinst, men inte mycket mer. 3-1 får ändå anses ge goda chanser till avancemang. Mika såg oerhört tama ut i anfallet och om de inte genomgår en Dr Jekyll-artad förändring på sin hemmaplan har jag svårt att se Joel och Marcus släppa in 2 mål. Men sedan då?

Dagens spel (det gäller för övrigt årets spel i allmänhet) är långa stunder stillastående. Inte gåfotboll. Krypfotboll. De enda som rör sig är bollhållaren och förhoppningsvis en tänkt bollmottagare, övriga joggar med i positionerna. Att spela i så lågt tempo gör det väldigt lätt för motståndarna att försvara sig. Det krävs i princip att motståndarna gör ett misstag eller att någon i HIF gör något extra bra individuellt. Men det håller inte mot bättre motstånd. Som det kändes i TV-soffan idag, och på Södertälje fotbollsarena i söndags, är det löpningarna utan boll som saknas från förra årets fina spel.

Förutom resultatet var det viktigaste som hände idag att Henrik Larsson fick sätta två mål. Dels är det roligt att han ytterligare förbättrar sin smått otroliga målskörd i europacuperna, men allra viktigast är att det kanske kanske äntligen har lossnat för vår målkung. Före uppehållet var det så förtvivlat svårt att sätta bollen och Henke missade väl över 10 chanser som var lika bra, eller bättre, än de han satte idag. Det kan bli guld värt i kommande matcher. Förresten, såg inte Henke lite loj ut i löpningarna? Jag undrar om inte Henke försöker spara ljumskarna så gott det går.

För övrigt är det skrämmande att min intuition när motståndarna ska göra mål så ofta visar sig stämma. Mika hade inte en enda riktigt het chans och när de ändå var framme satt jag kolugn utan några onda aningar i sinnet. Ända till den där hörnan då. Hann precis tänka att det var skönt att min intuition visat sig vara fel när backlinjen ännu en gång rensar bort bollen. Men så vallar Ulysses Montenegro (vilket namn!) in bollen via Sundins hjässa. Sånt suger verkligen.

Stort plus för Per, Joel och Marcus. Så unga. Så säkra. Det kan bära långt. Både för HIF och för dem själva.

Nu hoppas jag bara att Christoffer Andersson inte är allvarligt skadad. Och att HIF gör en bra match på Stadion på söndag.

1 kommentar

  1. Pär, Joel och Markus har verkligen gjort det som de andra junisarna inte fixat. Behållt kylan och spelat enkelt och efter sin kapacitet.

    Så gott å se när Pär skriker: “ADAMA! ADAMA!” och skickar iväg honom efter en spelare. Kan tyckas givet som målvakt att styra. Men att gå in och styra upp laget som han gör första året i A-laget nrä man är 23 år är riktigt gott att se.
    För mig ett stort mysterium att han inte fick stå i U21-EM. Slog Dahlin en bra långboll på 5 matcher?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*