“…jag har väntat så länge på just denna dag”

Känns helt rätt att sno de raderna från Hammarby ikonen Kenta Gustafssons låt, precis som HIF stal cupguldet från Bajen igår.

Stal och stal förresten, det var egentligen inget snack om saken. HIF var det bättre laget från första minuten till den sista, Bajen insåg från början att deras enda chans var att försöka få matchen till förlängning och där försöka vinna en straffsparksläggning.

Det funkade inte…

Johannes Hopf i Bajens mål gjorde dock sitt bästa för att stoppa HIF som metodiskt malde ner ett alltmer frustrerat Bajen. 1-0 var i underkant och Bajen får tacka skånepågen Hopf för att de inte åkte på storstryk.

Nu blickar vi framåt-mot 2011.

Det ser bra ut truppmässigt för HIF-det är bara Marcus Lantz vara eller icke vara som är den stora frågan. Tror att Marcus och HIF kommer överens snart, de alternativen som finns (fanns?) för Marcus ter sig alltmer utopiska.

BoIS?

Vill han varva ner är det ju rätt klubb även om kompisen Jocke Persson lagt av. Men Marcus har ju poängterat gång på gång att han inte vill varva ner utan har ett antal år i toppfotbollen kvar. Vad ska han då i BoIS och göra?

Djurgården?

En tidningsanka, vad skulle Marcus göra i Fjollträsk egentligen? I ett lag som mellan varven är mer kaotiskt än Hammarby och AIK tillsammans? Visserligen har de pengar från externa finansiärer men även de funderar nog både en och två gånger innan de hostar upp gigantiska summor för en 35 åring med en fysiskt krävande spelstil.

MFF?

De har säker pengarna för att tillgodose Marucs lönekrav men just nu ser de inte ut att behöva honom på sitt innermittfält och bänken tror jag inte Marcus är intresserad av? Fast lämnar Wilton så vet man aldrig… Fast då lär ju Marcus får svårt att visa sig i Helsingborg, klädbutiken måste säljas och familjen flytta. Kanske inte så kul för ett aningen fetare lönekuvert?

Elfsborg?

Att laget från knalleland måste göra något radikalt efter ytterligare ett fiaskoår är ju klart och där kommer säkert att handlas både stort och namnkunnigt. Fast med tanke på hur illa Marcus tycker om balkonggräs så har jag svårt att se hur han frivilligt kan skriva på för en klubb som spelar uppemot 75 % av sina matcher på plast?

Danmark?

De flesta klubbar där har ekonomiska problem och Marcus sorti från Bröndby lämnade en del övrigt att önska. FCK skulle visserligen kunna betala Marcus löneanspråk men varför skulle de satsa de pengarna på en 35 åring med Bröndby förflutet när de kan få en motsvarande spelartyp utan Marcus bagage och som samtidigt är 10 år yngre. 

HIF?

En klubb där han redan är kapten och där han  har möjligheten att spela i Europa nästa år. Vi kommer ihåg hur Marcus höjde sig flera klasser sist vi var ute i Europa, det kan ske igen? Möjligheten att kröna karriären med ett SM guld 2011 finns ju också och det bör ju Marcus också väga in.

Några som är värda all hyllning är bänkspelarna i HIF, när de kommit in i matcherna har de alltid levererat och det har aldrig egentligen kännts som en försvagning när någon “ordinarie” har varit indisponibel. Även de som har varit ordinarie under säsongen men sedan av olika anledningar hamnat på bänken har tagit det på absolut rätt sätt och leverarat direkt när de fått chansen, det är de som gör att HIF är ett oerhört bra LAG och det var väl det enda positiva jag såg för knappt ett år sedan när Sten-Inge Fredin presenterade Conny Karlsson som ny tränare.

Det enda positiva jag hittade då var att Conny är en bra LAG byggare…

Nu vet jag bättre och Conny borde med all rätt bli årets tränare på Fotbollsgalan imorgon, det är han värd och vi som tvivlade har numera lärt oss att man inte ska döma en bok på grund av omslaget och inte en fotbollstränare efter gamla meriter.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*