Reflektion från Tv-soffan

Tre blytunga poäng bärgade från Nationalarenan. Moralen visar sitt glada ansikte igen och ger HIF den femte vändningen denna säsongen. Kanske den viktigaste?

Första halvlek var inget vidare. Har egentligen inte mycket att reflektera därifrån, förutom det att (som Conny också påpekade) passningsspelet var på gränsen till bedrövligt. HIF spelade ängsligt och avvaktande samtidigt som AIK kändes piggare än på länge, (ivrigt påhejade av den usla kommentatorn…), och denna Bangura från Värnamo är helt enkelt ett fynd som förtjänar ett bättre lag än vad han spelar i idag.

***

Pär Hansson räddar oss mer än en gång idag. Matchens lirare i HIF?

***

Jag satt i pausen och hoppades att Rachid skulle byta av Mattias. Nu blev det inte så. Rachid kom in, men hamnade på vänsterkanten. Ett lysande drag av firma Conny&P-O då Rachids pigga, fräscha och mer aggressiva spel fick AIK att darra betänkligt, samt fick HIF’s spel att lyftas upp ett snäpp till.

***

Sundin gör en lysande match! I första halvlek får han en genial pass av Rasmus och gör det enda målet på den enda chansen. I andra halvlek tackar han Rasmus genom att servera en lysande framspelning som Rasmus enkelt skickar in i nättaket. Både Rasmus och Sundin visade “vår-takter”.

***

Även om AIK pressade på och var ytterst nära att göra natten svartare än vad den är i höstmörkret, kändes det ändå som att HIF var starkare, både fysiskt och psykiskt. Inte ens Marcus Nilsson’s oturliga självmål knäckte moralen idag.

***

Endast drygt 8000 personer på Råsunda. AIK anpassat sig till Superettanstandard redan…

***

Erik Edman, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Alexander Gerndt och nu Rachid Bouaouzan. Helt otroligt vilka nyförvärv HIF gjort i år. Vem ska vi tacka? Och skulle det nu (mot alla förmodan) inte gå vägen i år. Gissa hur bra vi kan bli nästa år!

***

Guldet kommer hamna hos det laget som har bäst målskillnad. Redan för ett antal veckor sedan skrev jag om det i ett inlägg. (Och för att raljera riktigt ordentligt…så tippar jag bättre än vad Alfelt på AB gör, för vad det nu kan vara värt). Nu är det otroligt viktigt att fortsätta göra mål, samt naturligtvis vinna matcherna, åtminstone fyra av de fem som är kvar!

***

Nästa match, GAIS hemma för HIF’s del. I samma omgång har Malmö Trelleborg borta. Kan det vara så att ordningen är återställd nästa söndag?

5 kommentarer

  1. Finns ingen anledning att diskutera domslut som aldrig blev några domslut… 😉

    Sånt jämnar ut sig på säsongen som sagt.

  2. TFF kommer med 120%-ig inställning likt BOIS gör när de möter HIF och då vet vu hur det brukar sluta, så säker på att TFF tar poäng i matchen och inte alls omöjligt 3 pinnar…

    Visst har MFF lika mycket att lira för precis som GAIS har kontraktet att spela för men det har BP också osv.

    Många matcher som gäller något nu så har vi bara samma inställning som igår kan det sluta perfekt & ha ett sjysst utgångsläge inför landslagsuppehållet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*