Reflektion från Tv-soffan

Helsingborg “Avalanche” gjorde det igen! Och vi lägger till ytterligare tre sköna poäng till, trots att man var pressade under i stort sett hela matchen.

Ja, det är som en lavin som HIF forsar fram genom årets Allsvenska. Tungt, stabilt och nästintill omöjliga att stoppa!
Den, i mina ögon, svåra bortamatchen på Strandvallen blev precis så svår som jag förväntat. Men av andra orsaker än att Mjällby spelade bra, för det gjorde dom absolut inte. Precis som Sundin sa i pausen, så kändes det som om HIF-spelarna fortfarande var kvar i bussen under första halvlek, och det hjälpte ju inte ett dugg till att Ekstrand drog på sig en horribel utvisning. HIF hade inte mycket till spel framåt, däremot i försvaret var det i princip klockrent.

***

Detta var årets än så länge absolut tråkigaste match att se på tv. Det hjälptes dock upp en liten aning tack vare de tillresta HIF’arna som sannerligen försökte få toppstämning i matchen, trots att hemmalagets supportrar verkade i det närmaste dövstumma och inte förstod att det var match. Men jag ger all heder åt det faktum, matchen mellan MAIF och HIF fyllde en hel arena och gav lapp på luckan! Bevis på att Allsvenskan lever i allra högsta grad och att snart är “publikkrisen” ett minne blott…eller?

***

Jag är grymt imponerad av Holgersson. Han blir bara bättre och bättre, säkrare och säkrare, stabilare och stabilare. En etablerad Allsvensk högerback i klar Allsvensk toppklass! Hatten av!

***

Tillsammans med Holgersson, gjorde Marcus Nilsson en mycket bra match. Ja, när jag ändå håller på…HIF’s försvar är onekligen bäst i serien, onekligen!

***

Idag visade Sundin varför han ligger i topp i “offside-ligan”. Ligger man där oppe och fiskar och tjuvar efter bollarna i linje med backarna, får man för eller senare möjligheten. Det fick Sundin en gång idag, och det räckte för att vi skulle få se ett typiskst mål-tjuvs-mål, snyggt inchippat bakom en Asper utan chans.

***

Lantz var avstängd och May ersatte honom. “HIF kan inte vinna utan Lantz…”

May gjorde en godkänd match. Det går inte att jämföra med Lantz spelstil, men jag ger han cred för att han försökte använda sina 55kg(?) på det allra bästa sättet och stoppade många försök från bland annat Tobias Grahn på mittfältet. För övrigt spelade Mjällby för det mesta sina bollar mot “Bengt”, och det märktes att inte “Bengt” var på plats då det blev väldigt uddlöst framåt för Mjällby.

***

Jag går inte närmare in på domarinsatser och så vidare…vi tar och njuter av det som var positivt istället?

***

HIF gjorde ytterligare ett ryck i toppen nu. Just nu kan jag inte se att HIF kommer förlora någon match alls under året.
Jaja. men det kommer, det kommer, för eller senare måste första förlusten komma!”
– Måste den det? (Utan övrig jämförelse), Arsenal sprang igenom Premier League häromåret utan en förlust…

***

Match mot det helt och hållet raserade mästarlaget AIK på torsdag, på Olympia, i Helsingborg…kan AIK stoppa lavinen från Helsingborg?

6 kommentarer

  1. Kan inte du köra lite twitter? Signaturen “alltomhif” är garanterat ledig och definitivt nödvändig!

  2. Riktigt härligt med ytterligare en seger!!! Håller dock inte med om Holgersson då hans passningsspel är under all kritik. Allt för dåligt för en allsvensk ytterback! Tycker dessutom att May var en av de bästa på planen med tanke på att det var hans första match från start i år.
    Tycker att domarinsatsen var helt ok även om vissa beslut var tveksamma. Ekstrands utvisning var det inget snack om däremot borde även El-Kabir fått syna det gula under matchen.
    Tycker det är fel att snacka serieseger så här tidigt. HIF spelar tydligen bäst utan press!!!

  3. Kan ni ta upp Makondeles inhopp imorgon med Conny, även han måste ju ha sett hans loja inställning!

1 trackback/pingback

  1. Reflektion från Tv-soffan | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*