Reflektion från tv-soffan

ÄNTLIGEN!!! Vilken match, vilken seger, vilken kung! Kung Henrik är tillbaka och har visat sig för sina undersåtar, och vi kan bara bocka och buga för föreställningen!
I ett makalöst högst ovanligt tempo, om man jämför de senaste matcherna, pressade HIF tillbaka AIK till Never-Neverlandet och visade vilket lag som egentligen är bäst i Sverige! AIK försökte sprattla till, men kom egentligen aldrig riktigt närma.

Ja, jag fick nästan gnugga mig i ögonen efter de första fem minuterna. Vad var det för lag? Var det verkligen HIF på plan? Men så såg jag vem det var som höll i taktpinnen och dirigerade sin orkester, och på VILKET sätt han gör det! Visst, det är lätt att skyffla superlativen över en två-målsskytt. Men jag ser bara målen som en ren bonus. Henke var den som hittade öppningarna i AIK-defensiven. Henke var den som slog de där precist galna men genialiska passningarna som gör att motståndarna står och tittar på med en förvånad blick, typ, vad var det som hände?

Henke var kungen, ingen tvekan. Och hans kronprins idag var Andreas Landgren. Den rollen som Lantz normalt brukar ta, rollen som slitvarg och kämpe. Den rollen hade idag Landgren. Landgren var ömsom nere i försvaret och plockade boll. Ömsom med i anfallsvågen och störde motståndarförsvaret i uppspelen. Vissa stunder fanns han precis överallt! Visst, en del sura passningar levererades, men det hör till då man uppoffrande slänger sig hit och dit. Landgren var precis som Henke idag, en solklar femma på vilken skala som helst!

***

Nisse Johansson sa i pausen till PPV att HIF fått två, citat,  “skitmål” innan pausen och att de minsann var värda en ledning. Det bevisade ju bara att Nisse inte var på plan och närvarande i spelet…

***

Det är inte enbart positivt la-la-laa idag tyvärr. Jag satt och blev riktigt störd ibland på Tambouras sätt att agera och inte alls falla in i HIF’s rytm. Fruktansvärt labil och osäker i precis allting idag. Och när han hade sin vapendragare och lika störande labile Makondele framför sig på vänsterkanten, förstår jag varför Henke inte fördelade spelet ute på kanterna idag. Tamboura, Makondele och Christoffer får mina bottenbetyg idag. Långt under godkänt!

***

Denna Björn Hedman på PPV… Är Landgren fortfarande aktuell för Lazio? Alltså få betalt för att se på fotboll är ju ett drömyrke i sig, men det kräver ju att man åtminstone läser på lite, kanske till och med matchprogrammet Björn?

***

Lantz jobbade lite i skuggan idag. I skuggan bakom Landgren. Men han gör det så förbannat bra. Återigen påvisar detta att firma Larsson & Lantz, de är nyckeln till sm-guldet. Och det är bara synd att de har kommit upp i åldern så pass att de inte finns så många chanser kvar. De är i en helt egen klass i allsvenskan, långt över allsvensk klass!

***

Ett stort beröm ska också mittlåset med Ekstrand och Nilsson ha. De plockade ner nickspecialisten Obolo till knappt synligare än Kevin Bacons “Hollow Man”. Och det är ett mycket bra betyg. Till och med så att anti-HIF-Björn på PPV berömde. Nu väger garanterat inte hans ord så värst mycket, men denna gången hade han klockrent rätt.

***

Det kommer säkert att ältas om Henkes 3-1 mål var offside. Glöm det! Kolla när bollen blir slagen säger jag bara. Korrekt domslut av den faktiskt förvånadsvärt bra domartrion ikväll.

***

Sammanfattningsvis. Så klart att jag är nöjd. Vi vann ju. Och inte bara en gnetig 1-0 seger, det blev ett fyrverkeri av bländande fotboll och härlig underhållning!
Det är kanske fortfarande för sent för sm-gulds-tåget. Men kanske, kanske finns en genväg dit…?

5 kommentarer

 1. Jag tyckte att Lantz åt upp aiks mittfält. Undrar varför dom inte hade med Mutumba förresten. Deras ena ytter va ju katastrof.
  Tyckte central linjen va klart bäst idag. Alla fyra ytterspelare hade problem. Sett till potential hade Andersson störst problem.

 2. 1-0 är resultatet av flipperspel strax utanför straffområdet. Där ska bollen bara bort – det finns inga ursäkter.

  2-0 är en frispark som en div. 3-målvakt ska ha i skopan. En dundertabbe av Örlund. Bollen går ju praktiskt taget mitt i målet och skottet är så löst att det knappt orkar in i bakre delen av nätmaskorna.

  Jag tror jag förstår vad Nisse menar när han säger två “skitmål”.

 3. Ha ha ha! Ja, för en bakåtspark till hörna och sen nick in i eget mål är inget skitmål.
  Ett misslyckat skott som turligt går fram till en fri spelare är inget skitmål.

 4. Jag håller med Ymer om det mesta, men vill lyfta fram Rasmus och Lantz.
  Rasmus var i mina ögon minst lika bra som Henke. Det var lika mycket Rasmus som lyfte Henke som tvärtom. Denne unge kille har lärt sig så mycket av Henke på en säsong att man förundras. Vilket spelsinne, vilka löpningar och vilka direktskarvningar!!
  Lantz ägde mittfältet. Tänk om vi fått spela med dagens Landgren och Lantz hela hösten.

1 trackback/pingback

 1. Per Altenberg – Ett Liberalare Sverige » Blog Archive » Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*