Inför HIF-AIK

Kvällens match (som för övrigt spelas klockan 18:00, om ni nu missat det?), är ingen seriefinal, men den är så otroligt viktig för bägge lagen. För HIF’s del gäller det nu att komma upp ur gropen de hamnat i och varit i de senaste veckorna, för AIK’s del gäller det nu att ta chansen att rycka lite i toppen eftersom IFK tappade poäng mot ÖSK igår.

HIF’s trupp inför kvällens match:

Målvakter: Daniel Andersson, Hampus Nilsson
Backar: Markus Holgersson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Erik Wahlstedt, Hannu Patronen, Adama Tamboura
Mittfältare: Andreas Landgren, May Mahlangu, Marcus Lantz, Rene Makondele, Christoffer Andersson, Isaac Chansa
Forwards: Erik Sundin, Henrik Larsson, Rasmus Jönsson

Den slutgiltiga startelvan tas ut inför matchen. Troligtvis kommer Henke och Lantz att vara med från start, men vi kan inte med säkerhet fastställa det än…

***

På den eminenta AIK-Bloggen, kan vi läsa att det finns en del oro från AIK’s håll inför matchen ikväll. Mycket som spökar för AIK är väl förmodligen minnet av matchen uppe i Solna, där bland annat Rasmus höll hov.
Naturligtvis är förutsättningarna inte på samma nivå inför denna matchen, men jag kan förstå AIK’s gnagande oro…

Av alla oberäkneliga matcher den här säsongen känns den kommande bortamatchen mot Helsingborg som en av de mest nyckfulla. Om man ser till formkurvor så kan man lätt tro att det är Allsvenskans sämsta lag vi möter. Men om man ser till Helsingborgs tabellplacering och egentliga potential så är det tydligt att det här kan bli en riktigt tuff match. Det enda man kan förvänta sig är att allt kan hända. Den där oron och nervositeten som vi talat om de senaste veckorna växer sig därmed ännu starkare.”

AIK är dessutom ett mycket starkare lag än i vårmatchen mot Helsingborg då vi hade Walid Atta som mittback, Pierre Bengtsson på innermittfältet, och Yussuf Saleh på vänsterkanten. Helsingborg kontrade sig igenom den uppställningen lättare än en kniv går igenom smör. Men det kommer inte bli lika lätt för Helsingborg nu när de ställs mot en centerdefensiv med balansexperterna Ortiz och Dulee framför de på senare tid bergsäkra Hooiveld och Karlsson.”

Enligt uttalande av Bosse till HIF.se, så är det ett HIF på väg uppåt.
“- Vi har fått tillbaka i princip alla spelare som varit borta under en längre tid. Lite oturligt att Pär Hansson fick en sträckning nu senaste. Men det märks att vi är på väg tillbaka, inte minst på kvalitén på träningarna.”

***

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att AIK åker ner till Helsingborg med respekt för sina motståndare. Förhoppningsvis uppfyller HIF våra önskemål, och går in i matchen med mer aggressivitet och lite mer jävlar-anamma så att vi kan få de så viktiga tre poängen ikväll!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*