Reflektion från tv-soffan

Ja, i vanlig ordning KAN inte HIF vinna sina “måste-matcher”!
Jag hade tänkt att ta fram den stora sågen nu inför min reflektion, men någon sms:ade och sa “Ta fram hela sågverket!”, och så gör jag också!

Pinsamt och riktigt,  riktigt,  riktigt uruselt!
Från första till sista minuten var detta en match där motståndarna med sin ganska banalt enkla taktik lyckades stänga och kontrollera ett lag som normalt sätt ska vara spelförande! Grattis BP och Bergstrand till en bra taktisk seger!

Jag trodde dock att HIF skulle kunna läsa av detta destruktiva “Ljungskile-spel” och ta tag i spelet när de såg var det barkade hän?
Otroligt dåligt coachat och otroligt lojt spelat av våra rödblåa…

***

Sämst idag: HIF, Björn Hedman på PPV, domarstaben och publiken…
Bäst idag: …

***

OCF skrev ett inlägg i veckan , “Träffa målet”. Något som Sundin både skulle ha läst och tagit efter… Min spontana reaktion efter miss nummer två;  Skojar du med mig??? Fokus på uppgiften tack…

***

Ska Landgren nu spela i Lazio också?? (Sparka Hedman på PPV nu!!!!)

***

Vårt stora, spännande sommar-köp, Porcellis “behöver tid att komma in i laget och spelet”. Jo, vi ser och märker det! Noll-koll på var målet och bollen är än så länge. Men visst, vi HIF’are har ju tålamod, så han får all tid han vill och behöver…

***

Nej, det finns inte mycket att säga mer om skiten jag spenderat en och en halv timme att se på.
Vi konstaterar att HIF tappar tre viktiga poäng i striden om en topp-fyra placering, och nu kan vi glömma att få fler segrar då det endast återstår “måste-matcher” nu?

Lycka till på Onsdag mot IFK Göteborg!

7 kommentarer

 1. Oftast på HIF’s matcher iaf, tyvärr…
  Mindre påläst kommentator finns inte på någon lönelista bland alla produktionsbolag…

 2. Håller helt och hållet med om texten, hela laget, två undantaget, var fruktansvärt usla idag. De två andra är Pär och Makondele. Pär gjorde allt han kunde idag och han är en av allsvenskans bästa målvakter (offside på målet?! Igen?!). Och Makondele lyckas återigen med konsstycket att vara ännu sämre än usel. Att han match efter match kan vara så här dålig och ändå få fortsatt förtroende är för mig en gåta. Folk klagar på att Svanbäck saknar tekniken och att han bara gör dåliga matcher men han kämpar i alla fall. Makondele är rädd för närkamper, missar bollar och slår bort passningar hela tiden.
  Det kanske är dags att göra något åt saken?!
  Hoppas slutligen att Peter Gerhardsson vill komma tillbaka till hif efter säsongen, som huvudtränare, och att han får med sig Paulinho.

 3. Sebinho
  Fanns en del som var mycket sämre än Makondele. Stoffe slog bort/blev av med samtliga bollar han fick (sämst på plan enligt mig), Wahlen ser ut som en trött pensionär och Sundin som får ut 0 av sin snabbhet.

 4. Säsongen är överspelad nu och vi hoppas på cupen. Är det slarv? Är det dåliga spelare? Är det otur (med skador tex)? Eller är det en brist på trygghet i organisationen som helhet, på vilka förutsättningar som är viktiga för att genomföra ett bra resultat. Sådant som kallas strategier osv. Förmodligen samverkar flera faktorer. Inför nästa säsong som ovillkorligen måste planeras med det snaraste, kommer truppen att tunnas ut. Idag har sportchefen ansvar för rekrytering, kontrakt-skrivande och scouting. Jesper Jansson har visat att han inte har kompetens för detta arbete utan måste ersättas. Bosse ska vara kvar. Styrelsen får vi stå ut med men det behövs ett planerings-arbete som inbegriper samtliga nivåer och jag vill ta både Göteborg och Elfsborg som exempel på lyckat långsiktigt arbete. Trygghet och förtroende måste skapas i hela verksamheten, spunnet omkring en idé, en strategi. HIF har fyllt på bra med unga spelare och dessa behöver stöd för att utvecklas, de är framtiden! Henke skulle vara en exemplarisk talangförädlare den dag han slutar. Jag förespråkar fler rekryteringar inom sverige och mindre från t ex Afrika. Det har varit få som tillfört HIF tillräckligt. Omställningen kräver extremt mycket av individen. Nu ställer vi hoppet till cupen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*