Träning ger färdighet

Nyss hemkommen från ett besök i shopen där det inhandlades en del biljetter till hemmamatchen mot AIK. Dessvärre grusades mina planer om att avge en kort träningsrapport i samband med detta, då dagens eftermiddagspass blev inställt.

Enligt rapporter så körde Henrik Larsson, Marcus Lantz, Rasmus Jönsson samt Marcus Bergholz för fullt under morgonpasset. Något vi finner lite konstigt med bakgrund av de uppgifter som cirkulerat i media under den gångna veckan.

Det känns dock troligt att även om nu samtliga spelare finns tillgängliga på söndag, så kommer man att välja att vila en del spelare. Det väntar ett tätt spelschema framöver och däribland finns en oerhört viktig cupmatch mot IFK Göteborg redan nu på onsdag.

Omdömet om den italienske provspelaren Simone Palermo tycks så här långt vara klart över förväntan och med Landgren resklar i motsatt riktning, så ?

Träningsledigt imorgon sedan väntar en sista träning på lördag kl. 1100, då truppen spikas inför söndagens hemmamatch mot BP.

2 kommentarer

  1. Om det skulle vara så att spelarna är 100% fit så vore det inte fel att ge dem iaf 30 minuter mot BP. Förvisso ska vi kunna slå BP utan Lantz, Larsson och Jönsson. Men med tanke på att vi har ett IFK(som tydligen pendlar mellan världsklass och missär) bara dagar senare så borde dem tre få känna på hetluften. Kan vara svårt att komma in och prestera på så hög nivå som det kommer krävas mot IFK utan några matchsituationer alls i kroppen.

    Jönsson bör väl inte nämnas i samma mening som giganterna men att starta med Lantz och byta ut i halvtid/55-60 minuten och kanske byta in Larsson ungefär där hade varit perfekt uppvärmning.

  2. Håller med dig.. men jag skulle nog ändå tippa på att kanske Rasmus får starta matchen och övriga vilas. Ev. får Lantz en kvart på slutet, men Henrik tror jag vilas helt i nästa match..men vi får väl se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*