Reflektion från Tv-soffan

Jaha, av familjeskäl (dotter ville hem…) blev de inte heller denna gång till att se matchen live trots att man tillbringade helgen i världens finaste stad…

Matchen var väl ingen 10-poängare på underhållningsskalan. Men trots det så fick vi se två stolpträffar, kanonräddning från PH och ett avslut (Sundin) som borde förvaltats bättre med tanke på hur ren han blev.
Sundin var inte den enda som tog fel beslut i avgörande läge. Även Makondele hade möjlighet att bli målskytt, men han valde fel i avslutet.

Att det inte var någon skärpa i just de avseendet, kan man ju förklara med att det var trötta hjältar från Torsdagens match som tog sig an Gefle idag.

Det kunde slutat med målorgie på Olympia ikväll, istället blev de repris på förra veckans resultat, 2-0 till HIF och det var dom värda.

***

Holgersson var bättre idag, eller hur?

***

Däremot tycker jag varken Tamboura eller Makondele förtjänar högre betyg än underkänt!

***

Nu märks det klart och tydligt hur det hårda matchande tar ut sin rätt på slitna spelare, framför allt Lantz och Larsson visade klara tendenser till överansträngning.

***

Gefle har ett enkelt sätt att gå till anfall på. Inte mycket till variationer där inte. Trots det kan jag sälla mig till skaran på diverse andra forum som tycker att Jonathan Berg i Gefle skulle vara ett tillskott i HIF.
Ja, vi behöver någon på kanterna som kommer in och slår inläggen. Det funkar inte med Holgersson uppspel. Det funkade inte heller med Wahlqvist näst intill identiska långbolls-inlägg…
Dags att hitta på något nytt där? Jonathan Berg?

***

Ett byte fick vi se idag. Alfa (Yakuba) fick äntligen komma in i allsvenskan. Två skott på mål fick han iallafall. Svårt att säga varken bu eller bä, 10 minuter känns inte som en rättvis tid att göra en rättvis bedömning på.

***

HIF ligger på tredjeplatsen. IFK Gbg gick bort sig i Trelleborg medan Elfsborg vann över ett hopplöst Djurgården. Nu är det fyra lag inom ett par poängs avstånd i toppen. AIK kan hänga på om de slår GAIS i morgon måndag. Och återigen slås man av hur jämn och intressant allsvenskan trots allt är jämfört med diverse andra ligor….

***

Nu ser jag fram emot Torsdagens Europa-match!
Låt grabbarna vila ordentligt Bosse, så de ser lite piggare ut än vad de gjorde idag!

9 kommentarer

  1. Ja, Holgersson var bättre idag men han måste bli bättre på inläggen. Det var alldeles för många som hamnade bakom Gefles mål.

  2. Tamboura, underkänt? Tyckte han gjorde en bra match… Finns en anledning till att Gefle valde att nästan aldrig spela på högerkanten.. något de gjorde MYCKET oftare i sin hemmamatch.

  3. De anföll ju bara på högerkanten i första. Men när Bosse flyttade över Makondele på högerkanten och Sundin till vänster så blev det bättre. Ännu bättre när Jönsson bytte med Sundin.

  4. All heder till Gefle som kom till Olympia för att spela en offensiv fotboll. Något de faktiskt lyckades med ganska väl. Makondele sämst på plan, men oerhört skönt med tre poäng. Tack till TFF också för hjälpen.

  5. Adama är inte i närheten av Gefles vänsterback! Dahlén är en klassback! Bosse värva så känner jag mig iaf tryggare. Tvåfotad vred och vände hit och dit. Jesper eller Bosse VÄRVA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*