Bosse – dagen efter EXTRA

I normala fall brukar vi inte göra Bosse – dagen efter efter cupmatcherna. Detta då spelschemat är tufft och att vi inte vill störa Bosse i den hektiska tid som det är just nu. Men efter gårdagens match slog vi ändå en signal för att lyssna hur läget är i truppen. Det framkom ju att en del spelare var hämmade av magsjuka.

Grattis till avancemanget Bosse!

Tackar, ja det satt hårt inne, men nu är vi i alla fall med i ytterligare någon runda och det är inte fel. Det är tufft nu med skador och sjukdomar och tätt matchande.

Därför var det kanske tacksamt att få hemmamatch först i nästa omgång?

Jo att slippa resor denna vecka är guld värt. Fast vi får ju tillbaka det sedan när vi möter Hammarby en måndag och sedan spelar borta mot Sarajevo på torsdagen.

Ja det var lustigt att ni plötsligt fick en måndagsmatch, hur tänkte förbundet där?

Nja, vi ska inte klaga på förbundet. Det handlar faktiskt om polisen i detta fall.

Till matchen, du fick bra utdelning på dina förändringar!

Ja, Landgren däckade i omklädningsrummet i halvtid så där blev vi helt enkelt tvungna till byte. Sedan blev ju bytet Sundin- Makondele riktigt lyckat. Att sedan uppflyttningen av Joel gav utdelning kändes ju inte så dumt det heller.

Lägg därtill att ni i tillbakaspelsfasen efter en hörna låter yttermittfältarna falla ner i stället för att inta sin position direkt och du har ytterligare en taktisk finess som gav ett mål.

Jo det stämmer ju.

Vårt första mål såg underligt ut. Domaren gör fel enligt nya reglerna med två bollar på plan och sedan, ja vad händer då? Menar, det ser ut som om Zestafoni släpper den bollen, nästan som en sportslig gest…

Tror faktiskt inte att deras spelare hinner fram innan domaren släpper bollen och där får vi ju bollen direkt till skänks.

Sundin såg riktigt het ut.

Ja, han är ju på rätt ställe och sedan gör han något som vi kanske saknat tidigare, nämligen ta försvarsspelet redan högt uppe i banan. Där kanske han varit lite bekväm tidigare.

Hur ser det ut inför söndag?

Ja, om vi tittar på skade- och sjuklistan så lämnade Unkuri återbud på förmiddagen, Landgren klarade bara en halvlek, Holgersson också men vi vågade inte göra fler byten just då. Holgersson satt på dass hela pausvilan. I övrigt var Pär, Joel, Lantz, Rasmus och Henke också drabbade av sjukan. Sedan hade Stoffe lite känningar i baksidan av låret, Sundin och Bergholtz är inte riktigt ikapp, Adama tränade lätt idag,  Wahlstedt skulle också behöva vila, 120 minuter igår var inte optimalt. Kortfattat så var väl bara Marcus Nilsson och Rene Makondele utan skavanker.

Det kan ju förklara en del..

Jo så är det.

Nyförvärv?

Vi har en spelare på prov från Ghana nu som vi ska följa under helgen i övrigt varken kan eller vill jag kommentera detta. Vi har en bra trupp som i och för sig hade mått bra av förstärkningar. Men man kan säga att får vi inga nya släpper vi inga efter den 28 juli.

Många saknar Johan Eiswohld.

Det gör vi också, han är fortfarande skadad och man kommer inte till rätta med det och det är synd eftersom han gjorde två riktigt bra matcher från start i slutet av förra säsongen.

Tillbaka till Zestafoni, deras nummer nio..

Ja han var bra och det hade varit ett bra förvärv men det går ju inte eftersom han redan gjort en övergång i år.

Deras åtta var inte så kul?

Nä, en hel del folk har ju noterat hans överfall på Lantz men jag saknar lite kommentarer om hans överfall på Henke. Henke hinner hoppa upp en bit men får ändå världens stämpling, utan kort. Domaren var inte särskilt bra. Ta bara det med övertiden i andra. Tre minuter, borde varit 5-6 minuter. Och sedan hittar han av helt oförklarlig anledning 1,15 i andra förlängningskvarten. De får ju ett gratisanfall också i slutet tack vare det. Men så är det ibland och det gick ju trots allt vägen.

Lycka till på söndag!

Nej, vänta, du måste skriva om våra fantastiska fans som stöttade oss under hela matchen även efter 0-2. Det var de som hjälpte oss att samla krafter på slutet!

5 kommentarer

  1. Skönt att höra en förklaring till Holgerssons spel iaf, att det var så dåligt så han borde ha brutit i paus ursäktar ju en del av insatsen, vi får hoppas vi slipper det i framtiden. Dock fanns det ju en del alternativ, så det känns som en liten coachningsmiss av Bosse.

  2. Nja, man ville inte göra två byten i paus och i efterhand blev det ju bra eftersom förändringen Makodele/Sundin och när Bergholtz gick in och tog defensiven så Joel kunde kliva fram annars kanske inte kunnat göras. Dessutom var Holger egentligen inte kass i spelet förrän i andra.

  3. Kan meddela att Bosse förnekade att det skulle varit Langos eller annan festivalmat som låg bakom sjukan, han fick nämligen den frågan på presskonferensen 😉 Förmodligen rör det sig om maten man åt i Georgien, alternativt flygplansmaten när man reste till Gävle. I dagens HD står det dock att HIF tror att det var i Georgien spelarna fick skiten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*