Rasmus Lindgren från Ajax till HIF?

Normalt sett brukar jag inte vara den första som spekulerar och hetsar upp mig om rykten, men efter att ha läst dagens HD blir till och med jag lite exalterad (och förväntansfull?)!

Norlöv på HD har pratat med Ajax-proffset och tillika nyblivne holländske mästaren från Landskrona, Rasmus Lindgren.
– Det är redan klart att jag inte kommer att få något nytt kontrakt i Ajax, klubben har sagt att den vill satsa på yngre spelare, och det är möjligt att jag lämnar redan i sommar, säger Rasmus till HD.

“Satsa på yngre spelare”? Rasmus är i sin prime, 26 år ung!

En central mittfältare av Rasmus kaliber hade varit precis vad HIF skulle behöva för tillfället. Inte bara för hans kunskaper på plan, utan med den erfarenheten han besitter så är den ovärderlig för att pusha de yngre framåt i utvecklingen.

***

Rasmus Lindgren lämnade BoIS redan som 18-åring för att spela i AFC Ajaxs ungdomslag. Han blev utlånad till den icke helt okända “svenskklubben”, Groningen. Efter några år i Groningen har han återvänt till AFC Ajax som ersättare till Hedwiges Maduro som lämnade för Valencia CF.

Rasmus har spelat nio U21-landskamper för Sverige. Han har gjort en match i A-landslaget.

***

– Jag har ett år kvar på det här kontraktet och jag är inställd på att stanna. Men skulle det dyka upp något intressant är det klart att jag lyssnar och det gäller även om det skulle handla om svenska klubbar. Det är dags att testa något nytt, säger Rasmus vidare.

Jesper Jansson har dessutom koll på Rasmus.
– Absolut, det är en bra spelare som vi har tittat på tidigare, kommenterar sportchefen Jesper Jansson. Vi har inte pratat med honom, men om han nu kan tänka sig att flytta hem får vi kanske ta oss en funderare.

***

Om en värvning av Rasmus Lindgren skulle kunna hållas inom befintlig (så klart) lönebudget, så tycker jag att HIF ska agera omedelbart bums, punkt och slut! 

2 kommentarer

  1. Onekligen ett intressant namn, om det hade gått att lösa och gärna till sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*