Inför Kalmar FF – med P-O Ljung

Årets första förlust är ett faktum. Trots ett tidigt ledningsmål och ett på plan numerärt överläge under en dryg timme, lyckades HIF aldrig spräcka nollan. AIK inledde matchen med hög press och intensitet, blev ni överraskade?
– Nej egentligen inte, men självklart är vi besvikna över vår egen insats och speciellt då med den andra halvleken, där vi inte lyckas få hål på dem.

Ifjol kom den första förlusten i allsvenskan på bortaplan mot Kalmar FF. Och det finns en del likheter med matchen mot AIK. Matchdatumet var identiskt och man lyckades inte heller denna gång göra mål, trots att man även här, under en längre period spelade med en man mer på banan.
– I samband med utvisningen, en dryg kvart före pausvilan, tyckte vi ändå att det kändes bra. I början av andra halvleken började det att påminna lite om matchen mot Kalmar ifjol, där våra centrala mittfältare hamnade väldigt lågt ner i banan.

Planen blev att May skulle ta hand om defensiven, med Rachid centralt framför, som tillsammans med Gashi till vänster, och Jönsson till höger, skulle hota framåt och skapa instick till forwards. Ytterbackarna hade fått tydliga instruktioner om att hålla bredden, samt att följa med upp i anfallen.
– Vi kom i rätt många bra läge, rättvända, och i numerärt överläge, men så tappade vi bollen i samband med sista passningen. Så är det ibland, men jag var oerhört besviken på att vi trots numerärt överläge flera gånger, sällan lyckades vinna tillbaka bollen när vi tappat den på deras planhalva.

Kalmar väntar härnäst på fredag kväll och det är onekligen svårt att minnas något positivt med deras senaste Olympiabesök. Guldet blev till sand, som Peter Jöback sjöng, och matchen förblev mållös.
– Ja, det var onekligen en konstig match. Kalmar stängde igen förtjänstfullt. Trots, om jag inte missminner mig, att de inte hade något att spela för direkt.

Vi hoppas att Gerndt är lika glad på fredag och att Kalmarspelarna och Nanne Bergstrand deppar.

Nanne Bergstrand avslöjade i en intervju nyligen att han ansåg att årets upplaga av Kalmar FF hade varit alldeles för ojämna. Spontant kan man ju tycka att han borde vara nöjd med inledningen, som åtminstone poängmässigt borde varit klart bättre än vad de flesta hade trott inför säsongsupptakten.

Så vilken typ av match kan vi förvänta oss, samt hur bra koll har ni på Nannes pågar?
– Det känns som om vi har rätt bra koll. De vinner sällan bollinnehavet, men är å andra sidan väldigt skickliga på att ställa om snabbt. Vi kör vidare på vår spelidé, samt måste vara på tårna vid eventuella omställningar.

På tal om försvarsspel, så lär det bli en del förändringar i de bakersta leden. Inte minst pga skador och avstängningar. Med Marcus Nilsson avstängd och Hannu Patronen fortfarande indisponibel, så bör Christoffer Andersson, Erik Wahlstedt och Marcus Holgersson under rådande omständigheter vara självskrivna i startelvan. Hur resonerar ni gällande den fjärde försvararen, eller får vi se en 3-5-2-uppställning på fredag?
– Nja, tanken har väl slagit oss, men vi är väl medvetna om att kontinuitet har varit nyckeln till våra framgångar så här långt. Däremot inte sagt att vi är ovilliga till att göra förändringar om vi inte får önskvärd utveckling i matchen.

Joseph Baffo och Erik Edman tränar båda för fullt och finns tillgängliga för spel. Peter Larsson då?
– Nej, det känns inte troligt med anledning av skadan han ådrog sig mot AIK. Han avstod gårdagens träning och idag har vi varit träningslediga. Imorgon har vi en sista träning inför match och då bestämmer vi oss hur vi skall formera trupperna.

Jag gissar att Chrisse börjar till vänster med Wahlen och Holgersson i mitten, samt Baffo till höger.
– Hur tänker du då?

Chrisse fortsätter som vanligt. Holger och Wahlen har båda kapacitet att spela 90 min, medan Baffo kan bytas till förmån för Edman, som då gör en rockad med Andersson.
– Jo, det är helt klart en tanke som funnits, men det finns såklart även andra alternativ.

Ja, nyfikenheten kommer sannolikt att göra sig påmind imorgon i samband med att den sista träningen är avklarad. Det finns en överhängande risk att jag hör av mig imorgon också.
– Haha, det är helt ok, gör du så.

2 kommentarer

  1. Visst har KFF börjat bra men det är speciellt hemma i hönsgården så att säga de är framgångsrika med 4 raka vinster medan man på bortaplan mäktat med 4 av 12 möjliga poäng så nog ska vi imorgon kunna “nacka” Rydström & Co!!

    Ursäkta alla fågelrelaterade skämt men med det valet av hemmaarena kan inte KFF ha förväntat sig något annat -:)

    Men man vet att KFF som lag har den taktiska disciplinen i blodet nästan i Lagerbäcklass (inte för inte HIF under Nannes ledning kunde plocka poäng av alla lagen i CL-gruppen), så vi måste få upp ett saftigt passningstempo för öpnna upp deras försvar – annars får vi nöja oss med 1 pinne om inte HIF:arna gör bort sig i markeringen på fasta situationer likt AIK:s 2-1 mål i måndags för då kan första hemmaförlusten mycket väl komma…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*