Rasmus Jönsson lämnar – här har du din nya klubb!

190429 Östersunds Tesfaldet Tekie och Helsingborgs Rasmus Jönsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Helsingborg den 29 April 2019 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Nu står det klart att HIF tappar ännu en av sina tongivande spelare. Rasmus Jönsson är nämligen klar för Thailändska mästarlaget Buriram United

Han återvände till HIF som en drömvärvning  förra sommaren. Dessutom skrev han, så sent som i december, på ett nytt kontrakt med klubben och många trodde att han hade kommit hem till Helsingborg för att stanna. Men nu vet vi att så inte blir fallet!

Rasmus accepterade dessutom att spela för en lön som var lägre än marknadsmässig och i gengäld skulle han, om rätt möjlighet dök upp, få lämna klubben för en fast summa. Nu hade anfallaren ett önskemål om att få lämna och valde därför att aktivera klausulen.

Den thailändska klubben valde, i sin tur, att aktivera spelarens utköpsklausul men HIF får ytterligare ekonomisk kompensation för att släppa spelaren innan det svenska transferfönstret öppnat. Även om HIF, in i det sista, hade förhoppningar om att få behålla Rasmus några matcher till så var kravet, från den nya klubben, omgående eller så blir det ingen affär.

HIF ville inte stå i vägen för Rasmus önskemål och därmed står det klart att anfallaren, som noterats för fyra mål, på 13 matcher, i år säljs till det Thailändska mästarlaget Buriram United.

Vad är det då för klubb han lämnar för?

Buriram United bildades 1970 och är regerande Thailändska mästare. De är dessutom i serieledning och lär, mest troligt, upprepa bravaden från förra säsongen. Det innebär att Rasmus kan se fram emot att bla få spela i AFC Champions League dvs den asiatiska versionen av turneringen med samma namn.

Hemmaplan blir Chang Arena med plats för över 30000 åskådare. Detta är Thailands största, klubbägda, arena. Några av medspelarna lystrar till namn som Nacer Barazite, Kevin Ingreso och Hajime Hosogai. Pedro Junior som är klubbens främsta målskytt med sina sex mål har precis lämnat för spel med brasilianska Fortaleza och det är, troligtvis, hans skor som HIF-anfallaren skall fylla.

Nu återstår det att se om Rasmus Jönsson kan bli lika framgångsrik som en annan brasiliansk anfallaren, Diogo, som lämnade klubben inför säsongen. 32-åringen levererade smått otroliga 105 mål under sina tre säsongen i Buriram – på 101 matcher!

Lycka till med ditt nya äventyr Rasmus!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*