Supporterkollen – Gefle IF

Så väntar en match mot Gefle. Ett Gefle som har startat bättre än någonsin och har fortsatt att producera bra anfallare. Inför matchen har AOH varit i kontakt med Eric Stefansson som är ordförande i Sky Blues, Gefles supporterklubb.

Gefle IF har inlett Allsvenskan 2011 starkt, riktigt starkt jämfört med tidigare. Vilket Eric Stefansson givetvis vill berätta.

– Vi har endast förlorat en match av dom sex första och har skrapat ihop 11 poäng, vilket är vårt bästa facit på dom här sju säsongerna vi varit i Allsvenskan. Helt klart är man positivt överraskad.

Den första anfallstalangen hette Oremo, den andra Gerndt och den tredje heter Orlov. De två första har som bekant lämnat Gefle, men den tredje är kvar och har varit en av anledningar till att Gefle börjat så bra. Eric håller med om att det finns en risk att Orlov lämnar men lyfter fram en annan spelare som är starkt bidragande till Orlovs framfart.

– Det är svårt att säga, enligt mig så ska Micke Dahlberg ha stor cred för Orlovs alla mål förra säsongen, dom passar oerhört bra ihop. Sen kan man inte sticka under stol med att Jakob har sinne för mål och med sitt slit gör att Gefle vinner många andra bollar.

Så till HIF som står kvar som obesegrade och serieledare. Dock fortfarande utan att riktigt ha imponerat. Något även Eric Stefansson har lagt märke till.

– Jag kollade på matchen mot BK Häcken, och då var jag inte imponerad, utan då tycker jag HIF får vara glada som fick med sig en poäng. Men de är i topp och har en hel hög intressanta spelare, så jag blir inte förvånad om HIF är med och kämpar om guldet i år igen.

När Eric får chansen att förutspå hur matchen kommer att arta sig är han inne på en del av det som vi HIF:are vill höra, men samtidigt har han också klart för sig vad Gefle ska göra för att knipa i alla fall en pinne.

– HIF kommer att äga bollen, och Gefle kommer att satsa på snabba spelvändningar, som förhoppningsvis likt Örebromatchen kommer bära frukt.

Och på tal om den där pinnen så är det precis så många poäng Eric tror att Gefle får med sig från Olympia, han tippar nämligen 1-1 som slutresultat.

 

5 kommentarer

  1. Ni glömmer Amadou Jawo och Makondele som också lämnat Gefle som firade målskyttar.

  2. Ser att Eric Stefansson skriver: “vilket är vårt bästa facit på dom här sju säsongerna vi vart i Allsvenskan”. Det låter som att Gefle bara vart i AS i sju säsonger… Vi ska dock inte glömma att Gefle IF är en av landets äldsta och anrikaste fotbollsklubbar och har spelat i AS långt tidigare i historien. Gefle IF vann dessutom von Rosens pokal (dåtidens SM-guld) åren 1899,1900 och 1901.

  3. Boriero; Det är orginal-bucklan Eric syftar på. Inte den falska som varit i förskingring under senare delen av 1900-talet. Läs på! För övrigt står den sedan dess permanent på Gävle museum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*