Rapport från 22:an – Norrköping borta

Hela Helsingborg stannade upp för 90 minuter och vände blickarna mot ett mörkt och kallt Norrköping för att se de regerande mästarna inleda sin allsvenska säsong. De fick se ljusa skyar förändras till svarta orosmoln, förhoppningar bli frågetecken och ett lag som gjorde allt annat utom att vara just ett lag.

 

Jag ska erkänna en sak för er. Med tiden och de fem titlarna de två senaste åren har jag blivit en bekväm HIF-supporter, som förutsätter att det löser sig till slut och att matchresultatet nästan alltid är till di röes fördel. Att slå sig till ro och förlita sig på autopiloten är det värsta en ledare kan göra, och det var precis vad HIF gjorde mot ett hungrigt Peking i går. Efter en makalös prestation mot AIK senast som förmodligen chockade spelarna själva efter en tveksam försäsong förde med en smula övermod till den allsvenska seriepremiären. Det straffade sig direkt.

Lagdelarna var inte samspelta, passningsspelet bedrövligt och den kollektiva pressen som fört laget till framgång var som bortblåst. Istället förlitade sig samtliga spelare på att någon annan skulle rädda laget, vilket aldrig hände. Firma Gashi-May såg uddlöst ut och utan varken fantasi eller hunger. Baffo, som sattes på en ovan ytterbacksposition, slog knappt en passning rätt och framstod som resten av backlinjen som ett lätt byte för offensiva, fantasifulla och snabba Norrköping som givetvis drog fördel av sin hemmaplan och plastiga matta. När HIFs skott täcktes till höger och vänster av uppoffrande vitblåa spelare hade Peking två ramträffar och en boll på mållinjen. Samtidigt var di röes hetaste chans när Abbas Hassan i hemmaburen höll på att brösta en lobb in i eget mål. Det säger en del om vad HIF har att jobba med om inför nästa omgång.

Redan på påskafton har HIF chans till revansch mot ett guldtippat Elfsborg som plockade 3 pinnar i premiären. Vinst för di röe och allt är glömt. Förlust, och laget ställs inför sin största utmaning hittills under Conny Karlssons ledning. En ägg-stra viktig match, med andra ord.

 

Matchens fråga: Får May tillbaka sin tredje lunga till matchen mot Elfsborg?

Matchens formtapp: Nordmark gick från en strålande prestation mot AIK till en blek sådan mot Peking.

Matchens citat 1: ”Var är han? Var är Sörum?” Man på puben. Jag kunde inte ge honom ett vettigt svar.

Matchens citat 2: ”Vad har han gjort för klubben sen han kom hit?” Samma man om samma spelare. Jag kunde inte ge honom ett vettigt svar den här gången heller.

Matchens träff: I brist på HIF-mål får jag säga att Nordmarks karatespark på Ajdarevic var matchens höjdpunkt.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*