Conny har en del att fundera över

Eftersom jag inte lyckats nå Conny för ett ”dagen efter”-snack än så länge väljer jag att lägga ut några egna funderingar. I bästa fall når jag honom under kvällen och återkommer då. Annars under morgondagen.

Jag förstår att Conny och PO har en del att fundera över efter debaclet i Norrköping. När jag pratade med honom efter AIK-matchen frågade jag om han oroade sig för plastgräset. Nej, det gjorde han inte.

Kanske borde han ha gjort det? HIF:s facit på plastunderlaget förra året var inte lysande.

Pär Hansson erkände också efter Norrköpings-matchen att ”laget ju hittills i år tränat på gräs och inte hunnit vänja sig vid underlaget”. Pär och hans lagkamrater får gott om tid att göra det i år eftersom väldigt många (alldeles för många) planer erbjuder det underlaget.

Conny & Co borde också ha oroat sig för Norrköping. Jag såg matchen i Nya Parken förra året och det var ingen rolig upplevelse, även om HIF då fick en poäng med sig hem.

Hörde att det var cirka tio år sedan HIF spöade Peking så det borde vara på tiden nu.

Skönt i alla fall att slippa höra några bortförklaringar efter matchen. (Ni kanske har noterat vad några av toppkonkurrenterna, som också tappade poäng, dragit till med. Pinsamt, tycker jag).

Det finns förstås förklaringar till att premiären gick som den gick. Det var tämligen uppenbart att HIF, med fyra nya spelare i startelvan, inte är ett LAG ännu. Skador under försäsongen är sannolikt en anledning till att maskineriet inte fungerar.

En helt nykomponerad fyrbackslinje, där Baffo var den som såg mest vilsen ut, hade stora problem. Det lilla vi fick se av Juronen väckte emellertid vissa förhoppningar hos mig. Tror att den killen kan bli något.

Thomas Sörum har emellanåt fått beröm för att han spelar så klokt – men tyvärr, i mina ögon, är en anfallare som inte gör mål en spelare på fel plats. Jag tror inte att han kommer att bli någon målspruta för HIF.

Även om Erik Sundin saknar matchtempo hade jag velat se honom minst en halvtimma på plan i Norrköping.

Jag satt till och med och längtade efter Alvaro i anfallet. Trots att jag också inser att han inte är samma spelare som under sin förra sejour i HIF.

När det gäller Alfred Finnbogason har jag däremot hopp. Kanske hans kvaliteter kommer ännu bättre till sin rätt tillsammans med Sudden?

Det som oroade mest mot Norrköping var trots allt att mittfältsturbon med May och Gashi hackade betänkligt. Den duon måste upp till samma nivå som ifjol och det väldigt snabbt.

Seger i hemmapremiären mot Elfsborg och de mörka molnen skulle ljusna rejält. Men den gamle ”Taco-Anders” var ju ruskigt imponerande, som tvåmålsskytt i deras premiär, och det gäller att få stopp på honom.

 

 

3 kommentarer

  1. Ja, det är inget annat än 3 poäng som gäller mot Elfsborg. Sundin o Finnbogason bör få chansen från start, liksom Lindström och så hoppas jag att 4-backslinjen är mer den tilltänkta med Hansveit och en naturlig v-back. Viktigt att få tillbaka glädjen och visa rätt inställning vilket jag tycker saknades mot IFK. Mer rörelse och bollen på marken. Forwardssidan ser inte alls bra ut med tanke på vad som väntar under säsongen och att Finnbogason är på lån, man har satt sig i en svår sits där tycker jag.

  2. Vad var det Fjellström sa i paus? “Helsinborg vände halvtidsunderlägen många gånger förra året, så det är inte avgjort…”
    För första gången på mycket länge kändes det inte alls så.
    Och DET är illavarslande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*