Publikfesten…

…som kom av sig! Så kan man väl kanske redan nu sammanfatta morgondagens match på Stockholms Stadion där de riktiga Djurgårdssupportrarna blev bestulna sin efterlängtade premiär, säsongen 2010.

Visst kan det kännas orättvist mot dessa supportrar som faktiskt sköter sig på arenan. Men det är som i samhället för övrigt. Lagar, förordningar och straff tillkommer på grund utav att det finns en liten, liten klick mänskor som inte kan anpassa sig i ledet och måste utmärka sig.

Jag ska inte göra någon större utläggning i ämnet, kanske bara påpeka att det finns andra sätt att ge bestraffning på. Dessa få som i okontrollerad glädje, rusade ut på plan och firade, samt slog ner motståndarnas spelare, dessa få har hindrat ungefär 10.000 andra från att få njuta av fotbollen.

***

HIF har rest upp till Stockholm för att ladda upp inför morgondagens match. Vi kan utläsa utav Conny’s kommentarer att det kommer bli en identisk startelva som i förra veckan besegrade Brommapojkarna på Olympia.
Bra! Kontinutet är ett av de viktigaste vapnen i fotboll, det och harmoni.

De rapporter jag fått från Helsingborg säger att det är ett HIF-lag med bra harmoni, bra tränade och en nöjd manager som ser fram emot säsongen med tillförsikt.

Matchen är naturligtvis svårbedömd på förväg. Det finns många parametrar som spelar in då det gäller att komma fram till slutresultatet. En är ju naturligtvis det faktum att den 12:e spelaren saknas, en annan är att vi fortfarande är tidigt inne på säsongen. Jag tyckte mig ändå se på förra matchen att det finns stor potential i vårt spel och i laget för att kunna ta poängen med oss från bortaplanerna också, jag tippar en knapp HIF-seger med 2-1.

***

Nej, Allt Om HIF är inte “förlovade” med någon eller något…

***

Örebro SK har förstärkt sitt anfall med den “gamle” ÖISaren och Hammarby-brassen Paulinho. Paulinho platsade inte i Sydkoreanska ligan? Känns som ytterligare ett ny-gammalt-nyförvärv i Allsvenskan som har plockats hem på grund av gamla meriter (läs: Eguren / AIK). Men hur mycket kan dessa prestera och bidra med under korta låneperioder där deras enda motivation är att göra ett par mål, bli sedda i Sportspegeln och sedan dra vidare… Är det sådana spelare vi ens skulle vilja ha i vårt HIF?

Mitt svar är nej (vad är ditt?), och jag kvarstår vid min uppfattning att utvärdera vårsäsongen och sedan, eventuellt, förstärk OM det behövs!

2 kommentarer

  1. “Dessa få som i okontrollerad glädje, rusade ut på plan och firade, samt slog ner motståndarnas spelare…”
    Får nästan känslan av att du försöker förmildra händelsen, typ det är sånt som händer när man blir lite exalterad…

  2. Kim:
    Sarkasm är svårt att förmedla i textform. Naturligtvis har jag inte för avsikt att förmildra något av den händelsen, tvärtom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*