Klokt beslut HIF

Jesper Jansson konstaterar i dagens HD att nu har HIF värvat klart! Och istället för att panikvärva någon medelmåtta, kör HIF på med nuvarnade trupp, ett mycket mycket klokt beslut!

Jag har sagt det tidigare att jag inte tyckte HIF skulle få panik med att värva in en forward utan använda sig av de befintliga spelarna åtminstone fram till sommaren. Det handlar om 14 omgångar till uppehållet och där får HIF en bra utvärdering om vad exakt och vilken spelartyp som är lämplig att införskaffa, OM det behövs.

HIF har fyra anfallare att tillgå för tillfället, Rasmus, Makondele, Sundin och Porcellis. Jämför de med övriga lags anfallare och vi kan konstatera att HIF ligger bra till. Avsaknaden av Henke har skrämt upp (med hjälp av de stora mediadrakarna) folk att tro att HIF har ett obefintligt anfall, men jag är övertygad om att de fyra, mycket väl kan prestera på den nivån Allsvenskan befinner sig. Framför allt, ge dem chansen!

Att värva in t.ex. Alvaro Santos hade ju säkert varit en våt dröm för de flesta HIF-supportrarna och hade tydligen och säkerligen lockat till sig fler supportrar till Olympia. Men frågan jag ställer mig då;
-Går man inte till Olympia för att se laget HIF? Är individen viktigare än klubben, laget, föreningen?
(Knepig fråga…eller?)

3 kommentarer

 1. Fredrik,
  Jag tror att majorteten på Olympia prioriterar laget, men i den totala publiksiffran räknas ju också marginalpubliken. I den senare räknas nog väder, spelarnamn, tabellposition och säkert också motståndarnamn (Panionos var ju inget kul tex) stor roll. Frågar är väl hur stor andel av denna som kom mest pga Henrik Larsson (eller skull ha kommit med Luton eller Álvaro).

  Jag tror att det kanske inte är så många ändå. Jag misstänker att snacket om att årets HIF inte kommer att spela lika bra fotboll OCH temperaturen var mycket viktigare än att Henrik Larsson saknades.

  Om vi presterar hyfsade resultat så att det skrivs om HIFs anfallsspel i positiva termer (och det återstår ju att se hur det blir), så tror jag många marginalare kommer tillbaka när temperaturerna blir lite mer ljumma.

  Marginalarna skiter ju rätt mycket i klubben, för dem handlar det om undehållning. Men de är ändå viktiga för HIF. Dels gör de nytta för ekomomin, dels tror jag att många trogna supportrar börjat som marginalare.

 2. Hmmm, tror att avsaknaden av anfallare kan bli jobbig. Hur många mål har våra anfallare stått för i träningsamatcherna? Med anfallare menar jag jönsson/porcellis. Makondele och Sundin är inga renodlade anfallare utan snarare rotationsspelare som lirar där det behövs.. Vi hade tur mot BP, men missarna är de som grämer mig mest. Bara att hoppas på att jönsson fixar biffen och att porcellis får och tar chansen…

  Jag är nöjd med laget i övrigt men anser att anfallsbesättningen är katastrof!

 3. Håller med om att beslutet var klokt och jag skulle hellre vilja se att man lotsade in någon anfallare från ungdomssidan eftersom jag tycker HIF nu ska satsa långsiktigt, de ett par år med sämre resultat och skapa en ny grundstomme innan återvändarna är för gamla. Jag ser IFK Göteborg som en förebild för hur en svensk förening kan resonera och agera. Till följd av dåliga värvningar står ju HIF idag med spelare man inte använder och de kostar bara pengar. Fler unga in och ska man värva så scouta i omnejden efter likaledes yngre och utvecklingsbara spelare. Guldet kommer tids nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*