Publikfest på lördag – På gator röda och blå!

Det känns som att någons utomordentligt smarta idé har fått den effekt som det var tänkt. Helsingborgarna har nappat på den och staden färgas allt mer röd och blå!

Efter matchen mot Mjällby, som sågs av endast 6844 personer på Olympia, har det varit en febril jakt på frågan varför Helsingborgarna inte längre, i samma utsträckning, väljer att se HIF live på Olympia.

Nu har vi svaret, och det stavas – H Y P E

***

rodlordag-580x333
Bild: Karnan.nu

Kärnan kastar ut ett ord, lika fyndigt, som genialt – RÖDLÖRDAG, och HIF nappar på idén. Helsingborgs Dagblad kör igång en tävling där stadsdelarna hetsas mot varandra om vem som kan flagga mest för HIF. Folket i stan (och även vi utanför), nappar och hypen är ett faktum.

Jag har sagt det till vederbörande på Kärnan, men jag säger det igen; “Jag lyfter på hatten och bugar!” Ett otroligt smart idé och ett bra arbete med uppbyggnaden under hela veckan inför matchen!

***

HIF lovade fri entré till södra stå om man bär en matchtröja, oavsett tröjans ålder. Men trots detta löfte om gratis inträde, så säljer HIF biljetter “som aldrig förr” och är i skrivande stund uppe i ca 7.500 sålda!

Och det absolut bästa, vi struntar fullkomligt i vad motståndet heter, det är HIF vi vill se, eller hur?

***

[…Så låt det rulla ifrån Söder upp till Norrebro, låt det eka ut till stadsbussarnas slutstation
Jag viskar det i örat på min sovande son, Glöm aldrig bort var du kommer ifrån
Glöm aldrig bort all glädje och all sorg, sorg, sorg, glöm aldrig rött och blått och Helsingborg…]

bbl_fredrik_ymer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*