Proffskollen Vecka 12

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Ohlander, Atakora, Simovic – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden. Även om denna veckas Proffskoll, snarare, borde kallas “karantänkollen”

 

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Uronen och Genk har inte spelat sedan förra veckans proffskoll och lär inte göra det på ett tag då den belgiska ligan, likt många andra ligor, har blivit tillfälligt inställd på grund av det snabbt spridande COVID-19 som härjar över hela världen.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Sedan den förra proffskollen har Leandro Castan och Vasco Da Gama spelat tre matcher. Först spelade laget 0-0 mot Volta Redonda i Carioca A, sedan förlorade man med 1-0 i cupen mot Goias. I båda dessa matcher startade Castan på sin mittbacksplats. Den tredje matchen spelades hemma mot Fluminense, en match som förlorades med 2-0 i Carioca A.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) APOEL har inte spelat sedan förra veckan på grund av Coronaviruset.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Danmark är som bekant i princip helt nedstängt som följd av Coronaviruset, vilket föga förvånande inneburit att även den danska fotbollen varit inställd. Naestved har alltså inte spelat överhuvudtaget sedan förra veckan.

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Odense har inte spelat någon match på grund av Coronaviruset.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Premier League har också blivit inställt på grund av COVID-19, och omstarten kommer inte ske förrän den 4 april som allra tidigast, men troligtvis lär det inte bli något mer spel överhuvudtaget. Newcastle har alltså inte spelat sedan förra veckans proffskoll.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) IFK Helsingfors har inte spelat sedan förra veckans proffskoll.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Fylkir skulle den 13 mars ha mött Keflavik IF i den isländska cupen, men den matchen blev inställd, troligtvis på grund av Coronaviruset.

ISRAEL

David Boysen (Hapoel Nazareth) Hapoel Nazareth och David Boysen har inte spelat någon match på grund av Coronaviruset.

ITALIEN

Robin Simovic (Livorno Calcio) Italien är det land som blivit hårdast drabbade av Coronaviruset efter Kina, och har därför av förståeliga skäl ställt in all fotboll i landet. Livorno och Simovic har därmed inte spelat någon match sedan förra veckans proffskoll och lär inte göra det på ett bra tag.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) Forge FC har inte spelat någon match sedan förra veckans proffskoll.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy Shymkent) May Mahlangu startade i Ordabasys senaste match då man förlorade med 3-2 borta mot Taraz. Den matchen lär har varit den sista på ett tag dock då även kazakisk fotboll har blivit inställd som följd av Coronaviruset.

KUWAIT

Lalawele Atakora (Kazma SC) Kazma har inte spelat någon match sedan den förra proffskollen.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Norge är ännu ett land som vidtagit starka åtgärder gällande Coronaviruset, vilket innebär att Stabaek inte har kunnat spela någon match sedan förra veckan.

Andreas Linde (Molde) Molde har på grund av COVID-19 inte heller spelat någon match sedan förra veckans proffskoll.

Arnor Smarason (Lilleström) Lilleström har inte spelat någon match på grund av COVID-19.

POLEN

Frederik Helstrup (Arka Gdynia) Den polska ligan har också blivit uppskjuten som följd av COVID-19, vilket innebär att Helstrup och Arka Gdynia har fått hålla sig utanför fotbollsplanen sedan förra veckan och troligtvis en tid framöver.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson är i bra form och fick starta i Spartak Moskvas senaste match då man bortaslog Orenburg med 3-1. Larsson stod för ett mål och en assist i segermatchen. Efter denna match har dock även den ryska fotbollen fått ge vika på grund av Coronaviruset.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Lugano har sedan ett par veckor senare inte spelat någon match överhuvudet på grund av Coronaviruset. Staden ligger nära Italien och måste därmed ses som en särskild riskzon.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Ralani och hans Cape Town City FC har inte spelat någon match sedan förra veckans proffskoll.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Black Leopards har inte spelat sedan förra veckan.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Besiktas mötte till helgen Galatasaray i vad som normalt brukar vara ett hett derby där supportrarna står i centrum. På grund av det Coronavirus som råder spelades dock matchen inför tomma läktare. Hutchinson startade och spelade hela matchen, som slutade 0-0. Du kan läsa mer om matchen här

Loret Sadiku (Kasimpasa) Loret Sadiku är fortsatt skadad och missade därmed Kasimpasas senaste match då man slog Göztepe med 2-0 på hemmaplan. Segern innebär att laget klättrar till trettonde plats med en poängs andrum ner till nedflyttningsstrecket.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Bundesliga har också blivit inställd på grund av den pandemi som råder över världen, vilket så klart innebär att Augsburg inte har spelat någon match sedan förra veckan.

Victor Palsson (Darmstadt) Darmstadt och Victor Palsson har inte spelat någon match på grund av COVID-19.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Kaiserslautern har inte spelat någon match på grund av Coronaviruset.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) MLS har också tvingats ställa in sina matcher som följd av COVID-19. Philadelphia Union har därmed inte spelat någon match sedan förra veckans proffskoll.

David Accam (Nashville) Nashville har inte spelat någon match på grund av COVID-19.

Ema Boateng (DC United) På grund av Coronaviruset har inte heller DC United spelat överhuvudtaget sedan förra veckans proffskoll.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Forest Rangers har inte spelat någon match sedan proffskollen för vecka 11.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Stripfings senaste matcher har också blivit inställda på grund av Coronaviruset.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*