Processen tar sin tid

Eftersom vi inte nådde Conny under måndagen kommer den här spalten en dag försenad.

Vi är inne i en process med många nya spelare och det är inte så konstigt att spelet inte fungerar fullt ut ännu. Så förklarar Conny Carlsson förlusten mot Norrköping och flaggar därmed även för att det kan dröja ytterligare innan HIF kan prestera på samma nivå som i fjol.

Förlusten i Norrköping grundlades under första halvtimman då vi inte gjorde någonting bra, konstaterar HIF-tränaren. Sedan fick vi litet bättre ordning på spelet under sista kvarten av första halvlek. Den andra halvleken tyckte jag var spelmässigt jämn även om hemmalaget skapade de vassaste chanserna.

– Det är egentligen inte oväntat att vi inte fått alla spelarna samspelta ännu. Flera kom ju in sent i truppen. Mittbackarna visste ju knappt om varandras existens innan de kom hit för några veckor sedan och samma gäller de båda anfallarna. Nu ska de både anpassa sig till varandra och dessutom till spelarna som de har framför och bakom sig. Det är inget konstigt om det tar lite tid.

Men nog verkar det som om Norrköping är ett lag som ni har svårt för? Det blev ju ingen seger förra året?

Det stämmer men om jag minns rätt hade vi redan säkrat guldet när vi mötte dem hemma.  Sedan är Norrköping ett bra lag och jag är ganska övertygad om att de i år kommer att nå en bättre placering än i fjol.

Conny framhåller att han och spelarna nu lagt förlusten bakom sig och fokuserar på det som ska komma och då närmast hemmapremiären på söndag mot Elfsborg.

– Då räknar jag med att ha Erland Hanstveit (bilden till höger) tillbaka i matchform, säger Conny. När det gäller Sundin och Lindström så ökar deras kapacitet för varje vecka, men om det innebär att de kan spela 30 eller 70 minuter vill jag inte säga. De behöver gå steg för steg framåt innan vi kan använda dem fullt ut.

– Däremot är det klart att Alvaro, Edman och Wahlstedt inte är i träning så dem kan vi inte räkna med.

Conny vidhåller det han sagt tidigare.

– Individuellt har vi ett lag som är lika bra som fjolårets, men då hade vi förmånen att ha kvar i stort sett samma spelare från 2010 till 2011.

HIF-tränaren är varnad för Elfsborg som imponerade med sin effektivitet i sin premiär.

– Jag såg en halvlek av deras match, men annars är det ju Reine som har bäst koll på dem. Jag känner dock att vi vet ungefär vad vi kan vänta av dem.

Conny noterade att Anders Svensson var rejält taggad och för ovanlighetens skull blev tvåmålsskytt.

– Han har ju EM-slutspelet som en morot framför sig så det är ju inte så konstigt. Dessutom vet vi att han är en spelare som man måste se upp med alltid.

– Tiden talar emellertid för oss och vi siktar alltid på att vinna. Så även mot Elfsborg.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*