PO – dagen efter

Idag var Conny mer svårnådd än vanligt så efter många tappra försök så valde vi denna gång att ringa till P-O. Hoppas ni står ut med det valet. ;o)

Hej, jag har sökt Conny hela dagen och har inte fått något svar, han kanske har mycket att göra i dessa tider…

Haha, ja det kanske han har. Vem vet?

Nåja, jag ska inte ta upp om nyförvärv och försäljningar för jag lär ändå inte få något matnyttigt. Gratulerar till segern!

– Tack ska du ha. Den satt fint.

Kändes som att det var en rätt underhållande match, inte minst första halvlek.

Alltid lika kul med underhållande matcher, så länge vi vinner dem.

Jo det kan man ju bara hålla med om. Vad tycker du om matchen?

Ja första halvlek var som sagt underhållande med många bra kombinationer. Roligt att se Alvaro och Rasmus som hittade varann direkt. Det blir ett helt annat spel när de är på plan. Tidigare har vi haft mycket löpningar nu så blir det mer sammanhållet och vi kontrollerar bollen högt upp i banan mycket längre tid. Dessutom ett helt annorlunda spel för Rasmus. Något han verkade gilla. Alvaro höll i bollen och gav alternativ. Han la klokt tillbaka bollar till mittfältet ett par gånger och gjorde en bra första match.

– 1-0-målet var väldigt vackert och vi har gjort flera likadana och det är mycket svårt att försvara sig mot den typen av inspel. Stoffe gör det bra. Och han gör mycket bra. Till exempel när han ställer frågan om och om igen mot sin back. Han kunde mycket väl fått straff vid den första situationen men han ger sig inte och ställer frågan en gång till och får med sig en  straff i nästa läge.

Andra halvlek kontrollerar vi. Måste berömma våra spelare som klarar av att göra varandra bättre och att spelare som Gashi verkligen klarar av att ändra sitt spel beroende på vilka medspelare han har. Hans passningsspel har många styrkor. Och han väljer oftast rätt variant beroende på hur medspelarna är placerade och vilka de är. Slår han en passning på Santos är den på fötterna medan, som vi såg igår, är den mot Skjelvik (eller Sundin) så läggs den på ytan bakom backlinjen.

– Gashis passningsspel kan kategoriseras i tre delar 1) Vändning av bollar mot Stoffe/Edman/Wahlen 2) Instick mellan motståndarnas backlinje och mittfält och 3) Hans bollar bakom backlinjen.

– Gashi var väldigt bra och det är kul att även de “gamla” spelarna utvecklas.

Det klagas rätt friskt på Baffo på forumen idag.

Vårt försvarsspel är kollektivt. Det är enkelt att söka en enstaka orsak men det som föll igenom igår var framför allt att vi fick ett alldeles för stort avstånd mellan backlinje och mittfält vilket gav TFF ytor däremellan. Detta är något vi ska snacka om till torsdag (bortamatch mot Standard Liege) för så får det egentligen inte se ut. Det ska vi korrigera.

– Men det blev bättre i andra. Inte minst sedan vi fick in Simon Thern och därigenom avlastade May och Gashi.

– Vill också få fram att det ligger betydligt mer jobb bakom spelares och lagets utvckling än vad många kan tro. Vi har en grupp av spelare som hela tiden vill utvecklas och bli bättre och bättre. Och som jag sa tidigare så gör spelarna varandra bättre. Ett lysande exempel på det är att Gerndt var fantastisk på att sätta sina inlägg vid första stolpen. Han var mer eller mindre 100-procentig i det utförande. Detta visste både Rasmus och Sundin som utnyttjade denna “skill”. Vet inte om du såg landskampen mot Ukraina men där hade Gerndt samma läge några gånger men hans medspelare visste inte om den skickligheten så det kom aldrig någon spelare i den ytan.

Ja då återstår bara att önska lycka till på torsdag.

Tack ska du ha!

 

1 kommentar

  1. P-O diggar vi fett!! Låt han coacha HIF som huvudtränare & så får Conny bli assisterande för alla ggr P-O lett laget har det blivit vinst ju!!

    Stämmer att första läget med Chrisse “luktade” mer straff så var klassisk kompensation av domaren även om TFF:aren agerade “ryggsäck” också i andra läget – Gashi var för en gångs skull mer dominerande offensivt än May men då har ju båda sagt att det ska variera mellan de 2 vem som tar det defensiva djupet och vem som tar offensiva löpningar – eller så var det “norskt hygge” som gjorde Gashi mer synlig??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*