Räknar med att Jesper har en “plan B”

Man måste känna beundran för ganska många i HIF dessa dagar. För spelarna, som kan växla om och tagga till mellan möte med allsvenska bottenlag (snyggt jobb mot Trelleborg, nästa gäng att spöa är HBK) och kval till Europaligan. För ledarna, som säljer killar som Marcus Nilsson och Alexander Gerndt och fyller på med spelare som Alvaro Santos, Jörgen Skjelvik och Sebastian Carlsén.

Eftersom Sportbladet envisas med att sälja Rasmus Jönsson till Wolfsburg för 25 miljoner har det förstås blivit oro i leden. Jag väntar med att oroa mig tills affären är klar. Men jag måste erkänna att jag blir förvånad om uppgifterna stämmer. Dels är priset alldeles för lågt, i förhållande till produkten, och dels begriper jag inte varför Rasmus skulle vilja till Wolfsburg? Utan att ha stenkoll på den tyska klubben så låter det inte som det sexigaste alternativet. (Entschuldingung, eller vad ursäkta nu heter till mina tyska vänner).

Oavsett om Rasmus säljs nu, eller i slutet av säsongen, tänker jag inte betrakta guldet som förlorat förrän matcherna spelats. Alla ropade vargen kommer när Henke Larsson försvann. Och ropen återkom när Markus Lantz lämnade. De fortsatte när Gerndt och Nilsson såldes. Men såvitt jag vet leder HIF fortfarande allsvenskan och tog mot Trelleborg sin 14e seger. Den 15 bör komma mot HBK. Men dessförinnan ska killarna åka till Belgien och på torsdag försöka fixa ett bra resultat inför returen hemma.

Just förmågan att tända till mot så skiftande motståndare ser jag som en styrka hos Connys/P-O:s gäng.  Att gå ut och göra jobbet mot Trelleborg när man vet att några dagar senare ska man ställas mot ett lag som Standard Liége visar att killarna har en bra inställning.

När det gäller nyförvärven, Alvaro och Jörgen, så är det kanske lite för tidigt att avge något omdöme efter en match. I synnerhet Skjelvik som ju fick relativt kort speltid. Men hans mål vittnar om att Jesper visste vad han gjorde när han lockade hit norrmannen. Vilken underbar lobb. Den killen kan bli något. Och kanske är det dessutom kul för Ardian Gashi också att få någon att ”snakke norsk” med? Det blir nog bra.

Supportrarnas älskling Alvaro kommer sannolikt inte att göra några, andra än motståndarna, ledsna.

Jag är ganska övertygad om att Jesper och övriga ansvariga har en ”plan B” för om Rasmus också lämnar innan guldet är klart.

Själv ser jag med förväntan fram emot, dels de båda EL-matcherna, men också mot seriefinalen på Borås Arena i september. Har en vän här i Enköping som lovat bjuda på lunch när HIF vunnit. Eller rättare sagt har vi slagit vad, men jag är övertygad om att gratislunchen blir min. Annars skickar jag notan till Jesper!

7 kommentarer

  1. OM Rasmus inte blir såld i detta fönster så tror jag att han förlänger men bara med ett år. Att förlänga nu ger ingenting åt vare sig ena eller andra hållet.

  2. Enda realistiska förlängningen är +1 år för att HIF ska få bra betalt när han går. Tror inte han spelar här efter säsongens slut.

  3. Hoppas bara inte plan b är Jawo. Känns som om han har svårt att platsa i Elfsborg så borde han inte vara ngt för oss heller. Hoppas HIF siktar högre än så.

  4. Tråkigt att IFK inte kunde hålla bättre ordning i sitt försvarsspel igår. Just försvarsspelet är så viktigt inte minst för HIF:s uppträdande och jag känner en viss oro eftersom nya spelare innebär avbrott i kontinuiteten och jag skulle bli mycket bekymrad om inte P. Larsson kan behållas. Däremot tyckte att det verkade lovande med såväl Norrmannen som Carlsen och jag vill se mer av dem. Håller dessa herrar är det möjligt att inga fler anfallare behöver komma in i år men däremot till nästa säsong då vi alla räknar med att Rasmus är förlorad. Försvinner han i år ligger HIF på gränsen till vad laget klarar av om inte unga och nya spelare överraskar. Emil Åberg såg spännande ut senast han spelade…

  5. Varken Åberg eller Carlsén spelar med U21 i em så får spana in portugisen på provspel istället…

    Men troligen är Rasmus förlorad snart även om man kan hoppas det dröjer till januarifönstret. Skulle så vara fallet börjar det mer & mer kännas som även guldstriden är avgjord till viss del på förhand men som R.N. säger så ska matcherna spelas först och tur är ju det plus att vi är dom som leder och inte jagar även om Haglund igår i Fotbollsmåndag försökte lägga över pressen på oss “då Elfsborg alltid avgör i slutet” men det är inte HIF så dåliga på heller (bl.a. mot IFK, Syrianska x 2 m.fl. lag vi mött)

  6. Inte för att vara pessimist eller så, men Henke och Lantz gick efter säsongen och båda gick inte samtidigt, nu är det två som gått i samma fönster och det kan bli två till , det är skillnad på att tappa spelare så samt att tappa spelare en och en inför en säsong där man får tid att hitta en ny…

    Sedan undrar jag varför plan b inte skulle kunna vara Jawo??? Att han är petad i Ellos beror ju på att han alltid får spela på yttermittfältet där, inte lätt att konka med Elm och Lasse N. Tror att han kommer lyckas exeptionellt i HIF därför att i HIF får han ha ungefär samma roll som han hade i Gefle, där han får gå på djupet och därigenom utnyttja sin snabbhet… Tror också att han har bättre teknik än Gerdnt men sämre skott… Varför inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*