RA(u)S wolfsburg MUS(s) bleiben.

Photo by Gedda

Det ryktas om att han redan avböjt intresse från en turkisk klubb. Klubben dementerar att det pågår några förhandlingar. Själv påstår han att han ännu ej hört något konkret. Och enligt Aftonbladet är han redan såld?

Ja, man vet knappt längre vad man skall tro i silly-season-sagan om Rasmus Jönsson. För likväl som vi kan vara ense om hans unika kvalitér, tvingas vi också acceptera att han förr eller senare kommer att vara förlorad för svensk fotboll. En högst personlig önskan vore dock att han stannar året ut. Tar chansen att skina i Europaleague, samt kröner säsongen med ett SM-guld i höst.

Spelare kommer och spelare går, men kollektivet det består. Trots förlusterna av Marcus Nilsson och Alexander Gerndt ångar Helsingborgs segermaskin obehindrat på i allsvenskan. Och ersättarna i Alvaro Santos, Sebastian Carlsen och Jörgen Skjelvik undanröjde alla tvivel och visade klass senast mot Trelleborg.

Några som också fortsätter att vinna i allsvenskan är Elfsborg, som skuggar tätt bakom i tabellen. Boråsarna har onekligen flyt i år och lyckades åter igen avgöra, nu senast mot IFK Göteborg, på övertid. Det är inte utan att man börjar undra vilken tabellplacering de hade haft om domarna faktiskt hade blåst av deras matcher i matchminut 90.

Dock möts de båda lagen inom kort och den matchen har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Under förutsättning då att trepoängare fortsätter att radas upp, även framöver. De avslutande omgångarna för respektive lag ser ut enligt nedan:

ELFSBORGSyrianska (b) Malmö FF (b) GAIS (h) Häcken (b) HIF (h) Mjällby (b) Gefle (h) Norrköping (b) Trelleborg (h)

HIF:  Halmstad (h) Örebro (h) Häcken (b) Mjällby (h) Elfsborg (b) GAIS (b) Norrköping (h) Gefle (b) AIK (h)

Fotbollen är inte alltid logisk och ytterligare ett bevis på detta blir den 28e augusti. En dag då hela Helsingborg – gemensamt sluter upp och håller tummarna för Malmö FF. Vem sade att fotbollen inte längre förbrödrar?

7 kommentarer

 1. Lite off topic kanske, men finns det nån som vet när resten av biljetterna till AIK-matchen släpps?

 2. Egentligen ett ganska identiskt program (inte bara att bägge lagen ska möta svårspelade Häcken borta) men många bottenlag eller lag “i mittens rike” utan så mycket att spela för och egentligen bara en riktigt svårt bortamatch var: Elfsborg mot MFF och vi mot just Elfsborg så klart en fördel att Elfsborg har hemmaplan då men det betydde ju inget i fjor…

  Sen kan i värsta fall AIK har mycket att spela för i sista omgången (Europacupplats) medan TFF i dagsläget inte lär slåss om samma placering men lång tid kvar tills dess så vem vet?

 3. Ser ut som om det blir klart att Jönsson går nu… P. Larsson härnäst? Onekligen så att oron stiger inför avslutningen men jag kommer inte ifrån känslan att HIF är starka trots dessa förluster! Vore väldigt roligt om de nya killarna flöt in på ett överraskande sätt och att någon ung spelare klev fram och fick en höst-boost! (Thern? Åberg?)
  Nu har HIF dock fått lite bonus från Liege som sålt sina bästa spelare och detta höjer chanserna på torsdag. Det är en riktigt spännande fas av fotbollslivet nu!
  Jodå, vi ska självklart heja fram våra skånska kamrater i MFF, svensk fotboll behöver framgångar och det är bara roligt om MFF lyckas.

 4. På hif.se står det bara att HIF-AIK biljetterna släpps senare i höst. Känns som ett ganska vagt besked…

 5. Till Robert & Matjord: det visar ju bara att Kroaterna har koll på läget då MFF är korpgänget i stan & “Kanariefåglarna” de rediga kungarna -:) visst bra med CL-framgång för koeffcienten vad gäller svensk klubblagsfotbolls ranking men det kan vi själva fixa med framgång i El så här ska inte hejas på “lillebror” och allra minst då de snodde guldet mitt framför näsan på oss i fjor – däremot i nästnästa omgång hejar jag gärna på dom!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*