”PeOs lagbygge är bra mycket längre fram än vid samma tidpunkt förra säsongen”

Två tävlingsmatcher och HIF är fortfarande obesegrade. Dessutom finns fortfarande möjligheten att ta sig vidare i cupen. Och detta utan att man kunna ställa sitt starkaste lag på benen

Oturen grinade HIF i ansiktet på Österporten förra helgen. Laget lyckades, med hjälp av en närmast perfekt försvarsinsats, hålla Norrköping stången i nästan 94 minuter. 93 minuter och 15 sekunder närmare bestämt!

Domare Nyberg var nog den enda som hittade fyra övertidsminuter men det innebar att HIFs perfekta start på gruppspelet grusades i slutsekunderna. I går stod ännu ett Allsvenskt lag för motståndet och åter misslyckades HIF med konstverket att stänga en match vilket åter straffade sig i på övertid. I går imponerande dock laget och skillnaden mellan Allsvenska och Superettan var som bortsuddad.

Två gedigna insatser som ändå vittnar om att PeO Ljungs lagbygge är bra mycket längre, i sina förberedelser, än vid samma tidpunkt förra säsongen. Och detta utan att man kunnat ställa sitt slagkraftigaste lag på planen. Åtminstone inte sett till rutin och erfarenhet…

Johan Persson och Mouhamed Abubakari. Där har ni lagets två tilltänkta motorer inför den kommande säsongen. Två givna, ordinarie, mittfältare under 2018. Persson är dock fortfarande inte i matchskick och Abubakari har fått sota för den utvisning han drog på sig i den Allsvenska slutspurten förra säsongen. Man kan ju undra hur mycket mer HIF kommer kunna växla upp med de två herrarna på planen?

Försvarsmässigt finns det ingen oro, från min sida, däremot känns våra anfallsalternativ i tunnaste laget. Bjarnason känns, trots sin speed, ännu inte riktigt vän med bollen och Dahlbergs skadehistorik finns alltid med i bakhuvudet. Timossi kommer få betydligt tuffare bevakning denna säsongen och Akpoveta är ännu inte riktigt ikapp efter sin operation. Den tunna truppen kan dessutom få det kämpigt om man drabbas av skador. Inte minst bland våra forwards.

Något säger mig att man har en anfallsplats ledig och man inväntar hur Jesper Langes rehab utvecklas. Dansken har visat sin kapacitet under förra säsongen och vill tillbaka till klubben så…

Matcherna, mot Norrköping och Örebro, har tydligt visat att HIF har något stort på gång och att man, redan denna säsongen, kan ge de Allsvenska lagen en rejäl match om poängen.

För HIFs del väntar nu “bara” en storseger mot redan avsågade Tvååker, och att Örebro och Norrköping delar på poängen, för att säkra en fortsättning i turneringen. Bara och bara förresten. Jag har ju svårt att tänka mig Mattias Lindström komma hem och låta sitt lag spela av matchen. Även om Tvååker kammat noll mot de övriga i gruppen har man visat att man inte är några slagpåsar så HIF bör se upp så att man inte blir för övermodiga.

Slutligen så sänder vi en tanke till HIFs klubbdirektör, Mats-Ola Schulze, som, under sin tid i HIF, blivit lite av en symbol för det nya, öppna HIF. Det har givetvis kostat på att ständigt vara tillgänglig, mottaglig, synlig och motorn i “HIF-navet”. Kroppen har sagt i från och MoS tvingas dra i handbromsen och vila några veckor. Koppla ur, koppla bort och låt klubben köra på autopilot en tid framöver. Ingen är större än laget men visst vill vi alla ha “vår kapten” bakom spakarna. Dock inte till priset av psykisk och fysisk ohälsa. Ta hand om dig så ses vi igen – lagom till premiären!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*