Örebro – HIF 1-1

Tråkig repris på förra omgångens match för ett stabilt och rörligt HIF

HIF hade en positiv känsla med sig till lördagens cupmatch mot allsvenska Örebro SK, efter den starka insatsen förra helgen borta mot IFK  Norrköping.

På skadelistan finns sedan tidigare Johan Persson, Oke Akpoveta, Charlie Weberg och Mohammed Abubakari. Inför dagens match hade också mittbacken Fredrik Liverstam blivit knäskadad, något som kunde utgöra ett tungt avbräck för försvarslinjen.

Den unge 18-årige egna produkten Carl Thulin fick ersätta Liverstam som mittlås i backlinjen vid sidan av Calle Johansson, och gjorde en nästan prickfri insats.

HIF inledde matchen trevande och blev tillbakatryckta de första tio minuterna. Örebro skapade dock bara ett par halvchanser genom Nahir Besara och Kennedy Igboananike.

Efter 10 minuters spel tog ett bestämt HIF över taktpinnen. Med ett rörligt och säkert passningsspel i djupled och med bredd, och med rörlighet, fantasi och trygghet dominerade man tillställningen i ca 30 minuter.

Det skapades inga vassare målchanser. Michael Dahlberg hade ett distansskott i 14:e minuten som inte skapades något större problem för ÖSK-målvakten Oskar Jansson.

I anfallet efter hade HIF en dubbelhörna, och därefter ett par anfall.

HIF fortsätter att dominera matchbilden i ca 30 minuter. Man visar prov på ett stabilt grundspel där spelarna känner trygghet i positionsspelet. Något som nog är den största positiva förändringen från fjolårets spel hittills. Den höga pressen och det säkra rappa passningsspelet vinner terräng.

Bjarnason är ständigt rörlig, men Moro är den som löper mest på djupet och river upp sår i ÖSK-försvaret. Ytterbackarna Eriksson och Randrup har ett bra kantspel. Bojanic och Dahlberg vinner mycket boll, och Landgren gör ett bra jobb på den defensiva mittfältspositionen.

ÖSK hade enstaka kontringar utan spets. Emellertid får man aldrig släppa bevakningen på Bezara eller Igboananike, framförallt.

De sista 10 minuterna jämnade spelet ut sig och det böljade i vågor åt bägge hållen.

HIF började bra i andra halvlek och borde tagit ledningen efter en minut genom Moro som nickade svagt utanför när han fick en perfekt boll och stog helt ren mitt i straffområdet.

Efter ca 10 minuter jämnade spelet ut sig. HIF ägde mycket boll utan att skapa några vassa målchanser. ÖSK:s kontringar var alltid farliga, och kunde resulterat om skärpan varit lite bättre.

Bl a stog en ÖSK:are i vägen för ett farligt distansskott från egen spelare, som var på väg in, men som i stället smet strax utanför.

Nu påminde matchbilden om första halvlek, med böljande spel åt bägge håll, utan vassa målchanser. Max Svensson sköt ett lamt skott från distans, och Gerzic sköt utanför åt andra hållet.

Så i 75:e minuten fick HIF en frispark från ca 25 meter. Bjarnasson sköt ett hårt skott som ÖSK-målvakten släppte retur på, och Michael Dahlberg höll sig framme och tryckte in returen. 1-0 till HIF kändes rättvist i det läget.

Nu försökte ÖSK trycka på så mycket man kunde för en kvittering. HIF fortsatte att jobba hårt och håller ihop försvaret och mittfältet. Så många anfall har man inte den sista kvarten.

Så händer det igen. I matchens sista spelsekvens kvitterar motståndarelaget. I 94:e minuten lämnas Kennedy Igbonananike omarkerad i kanten av straffområdet, och nickar in 1-1.

Surt, väldigt surt. Slutsignalen går direkt efter avspark.

HIF kunde nästan ha fått hjälp av den gamle HIF-ikonen Mattias Lindström, vars division 1-lag Tvååkers IF ledde med 2-0 mot Peking, men tappade till 2-3.

Det är tungt att tappa segrar på matchens sista spark eller sista nick två omgångar på rad. Men HIF ska vara stolta över hur men genomförde dagens match på Behrn Arena.

Totalt sett vinner man matchen på poäng, och viktigast av allt är att P-O och Chrisse nu har byggt en gedigen grund i laget med ett tryggt grundspel, där passningsspelet är glimrande i perioder, positionsspelet fungerar jättebra och där killarna ser ut att ha kamplust och självförtroende.

Detta ser ut att bära till Allsvenskan där HIF hör hemma.

Matchfakta:

Örebro SK-HIF 1-1 (0-0)

Publik: 791, varav ca 100 HIF-supporters.

Laguppställning med spelarbetyg inom parentes:

Pär Hansson (3)

Anders Randrup (4)

Calle Johansson (3)

Carl Thulin (3)

Adam Eriksson (3)

Darjan Bojanic (4)

Andreas Landgren (4)

Michael Dahlberg (3)

Max Svensson (3)

Mamodu Moro (3)

Andri Bjarnason (3)

Inga byten gjordes.

Varningar:

Mamado Moro (HIF)

Johan Mårtensson (ÖSK)

Byten Örebro SK:

Almebäck ut, Sebastian Ring in (47:e minuten)

Ohmo ut, Viktor Sköld in (77:e minuten)

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*