Paul Myllenberg: Det blir ett lån om det blir nåt

HIF jagar en anfallare. Men det handlar inte om ett köp utan om ett lån. Detta konstaterar Paul Myllenberg, klubbdirektör i HIF.

Uruti var vår kartlagda anfallare och där var det mycket nära men blir inte aktuell under detta fönster.

Istället handlar det om ett lån. Men vem det handlar om vill Paul inte kommentera av förklarliga skäl.

– Vi är inte i hamn med någon lösning än men det ser bra ut. Dock vill vi inte avslöja något namn då andra kanske vill ge sig in i diskussionerna.

Läste att ni tänkt föreslå årsmötet att ge styrelsen i uppdrag att betala tillbaka kapitaltillskottet till Helsingborgs stad under 2012. Mer som en avsiktsförklaring. Varför inte betala allt direkt?

– Vi går in i säsongen med en underbalanserad budget och har perioder under säsongen med lågt inflöde av pengar under EM-uppehållet så det är en försiktighetsåtgärd.

Detta är två kommentarer som jag fick vid ett samtal under gårdagen. Det låter förnuftigt men samtidigt måste man undra.

Varför har det tagit sån tid med införskaffandet av en anfallare? Gick man bet på argentinaren utan att ha andra spår på g? Att det blir lån behöver inte betyda något negativt. Santos och Shelton var två som kom på lån från början och det gick ju bra.

Varför inte bli skuldfria direkt? Hur underbalanserad är budgeten? Ordalydelsen var kontrollerat underbalanserad budget. Det här känns som man hörde 2002 också. Hoppas att mina farhågor kommer på skam.

3 kommentarer

  1. Tycker tvärtom att det inte brådskar att betala tillbaka. En avsiktsförklaring räcker gott, det är inte medlemmarnas sak att bestämma tidpunkten. Jag har också en känsla av att kommunen drar ut på ombyggnaden av Olympia av politiska skäl. Varför ska då HIF skynda på med återbetalningen?

  2. Helt enkelt för att man 1) har råd, 2) det finns moraliska förpliktelser att göra så.

  3. Må vara politiskt rävspel men om inte HIF betalar tillbaks skulden kommer inte heller någon modernisering av Olympia igång. Politikerna skulle aldrig godkänna ombyggnad av Olympia innan skulden är reglerad då en majoritet av Helsingborgs stads innevånare, i så fall gladeligen skulle göra ära av att återuppliva tjära & fjädrar som bestraffningsmetod…

    Sen att man får vibbar av 2002 när man hör orden “kontrollerat underbalanserad budget” är ju inte direkt det man vill höra efter ett sådant underbart år som i fjort – också märkligt då tunga löneposter som Gerndt, Rasmus, Mackan osv. inte direkt ersatts av liknande tunga löneposter tycker man i alla fall – verkar bli ett spännade årsnöte i morgon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*