Pär räknar med bänken

Kort efter att HIF bärgat segern mot Syrianska i söndags fick Pär Hansson ett oväntat, men trevligt, samtal från Markus Allbäck som meddelade att Pär var välkommen till Stockholm för landslagssamling inför onsdagens träningslandskamp mot Ukraina. Andremålvakten Johan Wiland hade nämligen skadat sig och lämnat återbud.

Det här är tredje gången i år som Pär får chansen att träna med landslaget och känna att han har förtroendet från Eric Hamrén och Markus Allbäck. Först januarilägret, sedan EM-kvalet i somras och nu mot Ukraina.

— Klart att det är kul att få känna att man är tredjemålvakt, men det är en färskvara, konstaterar Pär blygsamt. Nästa gång kan man vara nere på fjärdeplatsen…

Pär är realist och räknar med att få sitta på bänken hela matchen, om inte Andreas Isaksson råkar ut för någon skada.

Att Hamrén skulle ge honom speltid för att få känna på hetluften tror han inte på.

– Nä, det här är ju ett genrep inför VM-kvalet och då tror jag inte coachen ändrar något i onödan. Det handlar ju om att spela samman laget.

Fast på den punkten har Pär ju lite fel, eftersom flera nyckelspelare (Zlatan och Mellberg) fått ledigt.

I en krönika lanserade jag dig ju som en kandidat till VM i Brasilien och därmed en efterträdare till HIF-legenden “Rio-Kalle” Svensson. Har du själv några funderingar på eventuellt VM-spel? När det blir så dags har kanske Isaksson och Wiland lagt av?

– När är det 2014? Ja, man vet ju aldrig. Men jag tittar inte så långt framåt. Vi får väl se vad som händer.

Trots att Pär håvat in beröm från både media och motståndare under säsongen så har proffsuppköparna märkligt nog inte hört av sig än.

– Nej, det är ju inte så många målvakter som får chansen. Men jag är “bara” 25 år och betraktas väl som ung fortfarande. Sedan är det ju helt enkelt så att det behövs bara en förstemålvakt i varje lag och därmed är konkurrensen stenhård. Jag har för övrigt meddelat min agent att jag vill inte höra något förrän det finns något riktigt konkret och hittills har det varit tyst.

Hur ser du på matchen i söndags, mot Syrianska. Ni hade väldigt jobbigt långa stunder och segern satt hårt åt. Var det Europa-ligakvalet som satt i ben och huvud?

– Förmodligen delvis. Vi har haft en del tuffa matcher på slutet. Sedan är Syrianska jobbiga att möta, inte minst på bortaplan.

Samtidigt är det ett lag som man måste slå för att vara med i guldstriden?

– Jo, det är sant. Och det är ju en styrka när vi lyckas vinna utan att vara på topp!

I nästa omgång är det dags för ett litet Skånederby mot ett revanschlystet Trelleborg. Inga problem att ladda där?

– Nej, vi vet ju att TFF är svårslagna på Vångavallen. De gav väl Elfsborg en rejäl omgång där, vill jag minnas? Men det är klart att vi måste koncentrera oss på att vinna.

Ok, lycka till mot Ukraina och hoppas vi får se dig en halvlek, åtminstone!

-Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*