PO – dagen efter: Rasmus dras med en vadskada

Då Conny var sjuk så ersatte PO honom. Detta för andra gången detta år och matcherna har varit fantastiskt lika varann. Underläge med 1-o och avgörande på den sista bollberöringen.

Följande ansåg PO om matchen. Observera att vi valt att inte diskutera händelserna runt det som alla andra medier och även vi behandlat under dagen.

Hej och grattis till vinsten!

Tack ska du ha. Det satt hårt inne.

Först, hur är läget med Conny?

Jo han mår bättre idag. Har talat med honom precis… Han är som en grizzlybjörn..

Syrianska har visat sig vara väldigt svårspelade. Har Özcan (Syrianskas tränare) hittat ett medel mot just oss?

Nja det tycker jag väl inte. De var riktigt bra mot oss på Olympia. Vi gör väl målet i 80:e minuten då. Men vi är jobbiga att möta och många lag blir trötta mot slutet av matcherna mot oss. Igår handlade det förmodligen om att vi hade svårt att få energi. Det kan ha att göra med att vi spelat många matcher. Ta nu inte detta som en bortförklaring, men vi och de andra lagen som spelat i Europacuperna har spelat dåligt den här omgången. Se på MFF, Elfsborg och inte minst Häcken. Dessutom förlorade Ålesund i Tippeligan också i helgen.

Men än en gång, vi lever vår dröm. Spel i allsvenskan, Svenska Cupen och Europa League. Så det är bara att gilla läget.

Naturligtvis är det tyngre när man dessutom råkar ut för skador, försäljningar och avstängningar under en sådan tung period.

Precis. Det kostar på för våra spelare.

Ändå lyckas ni vända än en gång..

Ja karaktären i laget är enorm. Spelarna jobbar verkligen för varann. Vi har alla delar som behövs. Ungdomlig entusiasm och rutin i en härlig blandning.

– En sak som jag vill berömma är den taktiska mogenheten vi har i laget. Mycket Connys förtjänst. Och att spelare som Gashi fortsätter att leverera utan att i år dra på sig en massa kort är starkt. Som igår när han blir nedsparkad. Starkt att behålla lugnet där.

– Dessutom är spelarna duktiga på att ta till sig förändringar under match. Igår introducerade vi enbackslinjen med Baffo som ende back och det gav ju utdelning.

Många satte i halsen när det stod klart att Patronen hamnade på topp och Rasmus drogs ner på mittfältet.

Haha, jag kan tänka mig det. Syftet var att vi skulle få in starka huvudspelare och även sedan flytta upp Peter Larsson, vilket vi ju gjorde och det gav önskad effekt.

– Men rent spontant var det många spelare som är vana vid konstgräs som hade problem igår. Till exempel Rasmus. Det var därför vi drog ner honom så att han skulle kunna komma mer rättvänd.

– Man måste också citera Conny, ett lag behöver inte bara pianospelare utan såna som bär in pianot.

Okej, till eventuella skador.

– Ja utöver det vi haft tidigare så har vi haft problem med Rasmus och hans vad de senaste matcherna. Hans medverkan igår var osäker men vi valde ändå att spela honom och han klarade det. Nu är han på väg till U21 och hoppas att förbundskaptenerna respekterar hans vadskada.

/Efter intervjun gjordes kom beskedet att Rasmus lämnat återbud till U21.

Då är det bara att önska lycka till framöver.

Tack ska du ha.

 

2 kommentarer

  1. Skönt att han lämnat återbud, även om det är speciellt att spela för landslaget. Men han visar HIF hjärta vår rasse, stolta är vi över att ha en så begåvad och lovande spelare i vårt lag. Med tufft matchande så kanske det är lika bra att han hoppar U21 matchen

  2. Fast synd på ett sätt – hade varit skoj se honom i landslagströjan mot holländskt kvalificerat motstånd men är det en skada så är det klart att klubben går före landslaget (det är ju i HIF han tjänar brödfödan och inte i gul-blått), så får nöja mig med chansen att se Baffo eller Thern i något kort inhopp kan jag tänka mig…

    Hehe, en Gashi modell 10 hade flugit upp lika snabbt som Razak gjorde efter kapningen så verkligen skönt se han lyckats tygla sitt temperament men inte för mycket då en kille som Gashi lever på spela via sin inställning till stor del – gäller för han & conny att lyckas balansera på den berömda knivseggen mellan galenskap & fotbollskunskap…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*