Paul Myllenberg ser gärna Ängelholm i allsvenskan

Lite i skuggan av HIF:s jakt på guld i både allsvenskan och cupen och dessutom spel i Europa sticker lillebror Ängelholm upp och är på väg att spela sig till en allsvensk plats 2012. Även om mycket återstår börjar omgivningen få upp ögonen för att det skulle kunna hända att Ängelholm skulle bli den 61:a föreningen som når allsvensk status.Därmed blir det två klubbar i nordvästra Skåne som ska  samsas om publik, sponsorer och spelare.

En match som verkar förlorad på förhand för den presumtiva nykomlingen, med tanke på vilket starkt varumärke  HIF har.

-En positiv sak för vår del, om Ängelholm går upp, är att vi får minst en fylld arena när vi möts, konstaterar HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg.  Det skulle kunna bli två om Ängelholm skulle välja att spela sina matcher på Olympia, som ju är ett av de alternativ klubben har att välja mellan  eftersom deras egen idrottsplats inte håller allsvenskt mått.

– De har väl då antagligen att välja mellan Halmstad och Olympia och för vår del är vi positiva till att hyra ut Olympia, om frågan kommer. Sedan är det upp till Ängelholm om de tycker att det är det bästa alternativet.

– Jag ser gärna ett Skånederby till och då med Ängelholm. Helst hade jag velat haft upp Landskrona eftersom våra möten brukar dra bra med publik, men Ängelholm är ett trevligt alternativ, säger Myllenberg och sticker ut hakan lite. Föredrar faktiskt att möta dem framför Trelleborg, som vi åker till i nästa omgång. Det brukar aldrig vara någon storpublik på Vångavallen.

– När det gäller konkurrenssituationen så ser jag inget  problem i det egentligen. Eftersom vi har gått så starkt de två senaste
säsongerna, alltså inklusive det här året, har vi en stark ställning hos både publik och sponsorer, fortsätter Paul.

– Även om vi har många besökare från Ängelholm i vår publik, jag tror att den regionen är vår tredje bästa försäljningsmässigt när  det gäller årskort, så tror jag inte att vi behöver tappa så mycket, säger Paul. Vår största  konkurrent – och det kommer även
att bli Ängelholms – om publiken är nog Rögles ishockeylag.

– Sportsligt sett så skulle jag gärna se att vi även i  allsvenskan kunde ha ett brett samarbete, ungefär som man har i Holland där
exempelvis Feyenord och Heracles samarbetar. Men det medger inte reglerna här. Ett visst samarbete kan man ha när det gäller spelarutbyte men det måste då ske i samband med att transferfönsterna är öppna.

– Jag ser bara positivt på det utbyte vi redan har med klubbar som Ängelholm och Värnamo eftersom det leder till att spelarna kan  utvecklas.  Ett bra exempel är Pär Hansson som gjorde ett par säsonger i Ängelholm och sedan kom tillbaka som en
toppmålvakt.

– I Ängelholm finns ju ett par spelare med bakgrund hos oss men också Mohamed Ramadan, som är på lån och kan plockas hem med en dags  varsel, konstaterar Paul.

Paul tycker att debatten om standarden på svensk fotboll fått ett nytt inslag när mindre orter är på väg att få allsvenska lag.

– Här pratar flera experter, bland andra vår förbundskapten men också delar av media att det ska vara färre lag i allsvenskan för att höja  kvaliteten. Samtidigt börjar delar av media att jubla över tanken på att lag som Ängelholm har chansen att gå upp.

– Men vi får väl se hur det går i höst och inte ta ut något  i förskott.

1 kommentar

  1. Jo, men att nya allsvenska lag tillkommer betyder ju inte per automatik bättre allsvenska för hur många nykomlingar har lyckats hänga kvar de senaste 10 åren? Dom går att räkna på ena handen, om inte t.o.m. halva den handens antal fingrar!

    Dessutom har ÄFF oehörd tuff konkurrens vad gäller publik, sponsorer & medias intresse: både HIF & Rögle är etablerade elitföreningar som dominerar stort inom resp. sport i NV-Skåne, så spontant skulle det bästa för oss röd-blåa supportrar vara ytterligare en bra bortamatch (framför allt om den skulle spelas “borta” på Olympia) nu när Halmstad verkar försvinna som ett passande resemål…

    Och till skillnad från Myllenberg så ser jag hellre bortamatcher mot både ÄFF & TFF då BOIS må locka större publik men brukar alltid gå åt skogen för HIF i mötena med våra svart-vita fotbollsrivaler, och poäng på kontot kommer före publik för utan framgång lockar man inget folk till matcherna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*