Pär Hansson tillbaka mellan stolparna 

Pär Hansson gjorde flera bra räddningar på övertid. Foto: Samone Klinteberg

Det är mest troligt den landslagsmeriterade målvakten som HIF kommer att presentera på ett extrainsatt medlemsmöte klockan 18 imorgon! Därmed är årets främsta värvning, inom svensk fotboll, ett faktum.

Redan för några veckor sedan antydde Helsingborgs Dagblad att en återkomst till Sverige var nära förestående för den förre HIFaren Pär Hansson. Då verkade det stå mellan HIF och Hammarby. En dragkamp som HIF, enligt HD, nu vunnit. Därmed skulle klubbens absoluta drömvärvning vara ett faktum. 


En ev återkomst för Hansson är inte bara välbehövlig, sett till det något ojämna målvaktsspelet vi bjuds på i dagsläget, utan även ett tydligt statement att klubben skall tillbaka till Allsvenskan. Och det redan inför kommande säsong…

Målvakten kom tidigt till HIF, från Vejbyslätt, och lånades ut till Ängelholm för att få speltid under säsongen 2008. Säsongen efter återvände han till HIF – redo att slåss för en plats mellan stolparna. 

I HIF blev han snart ordinarie och utsågs till lagkapten av tränare Conny Karlsson och assisterande tränare Peo Ljung inför säsongen 2011. Det året blev han årets HIF:are och var starkt bidragande till den period i HIF när man bla vann fem raka titlar.

Efter bla SM-guld och cupguld valde han, efter säsongen 2015, att lämna för proffsspel i holländska Feyenoord. pröva lyckan utomlands. Innevarande säsong blev klubben mästare för första gången sedan 1999. Tyvärr spenderade Hansson den mesta tiden på reservbänken – något han definitivt lär slippa i HIF. 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*