Oscar Berglund på väg bort?

Enligt fotbolltransfers.com är såväl BP som Assyriska intresserade av HIF:s reservmålvakt.

Sedan ankomsten till Helsingborgs IF har det blivit sparsamt med speltid för den snart 27-årige keepern, som under flertalet säsonger fått agera backup till såväl Daniel Andersson, som på senare tid Pär Hansson.

Eurosport.se rapporterar att Heerenveen visar intresse för Brommapojkarnas Kristoffer Nordfeldt. BP´s ordförande Ola Danhard uttalar sig i samma intervju “ett stort intresse har dykt upp den sista veckan, men ingenting är klart ännu.” En affär som om den går i lås skulle kunna uppbringa en öppning för Berglund hos BP. Men även Assyriska, Södertäljeklubben dit Berglund varit utlånad under 2009, uppges ha visat intresse för Örebroaren som har ett år kvar på kontraktet.
– Assyriska och BP har visat intresse, och jag vill spela fotboll, som jag inte får göra i Helsingborg. Därför är det klart att man vill att det ska lösa sig.

Han välkomnar en en snabb lösning för att åter få fart på karriären.

– Jag hoppas att allt löser sig snart och att det inte drar ut på tiden, de flesta har kommit igång och börjat träna och man vill vara med. Därför är det bra om allt blir klart de närmaste dagarna.

Jesper Jansson bekräftar de båda klubbarnas intresse, samt anger att det även funnits andra klubbar som varit med i bilden. Enligt uppgift tycks parterna nu vara nära en lösning. Något som säkerligen glädjer Oscar Berglund.

2 kommentarer

  1. Glöm inte TFF heller som verkar släppa Norling till Fulham så Oscar har alternativ att välja på för kan tänka mig att han är ganska så trött vid det här laget på bänken eller reservlagsspel inför nästintill heltomma läktare…

    Synd för han har visat i en del cupmatcher och bl.a. en allsvensk match (borta mot Bajen) där Baxter gav honom chansen att han håller men någon ska ju vara förstavalet – tyckte dock Oscar var lite larvig när han på fullt allvar verkade tro att bara för Conny haft honom i Assyriska var han förstavalet – Pär hade ju inte direkt gjort bort sig under sin debutsäsong som förstekeeper och sådant måste ju en tränare ta med i beräkningarna, men lycka till Oscar vart du nu kan tänkas hamna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*