Måndagsnotiser

Det är måndag, vecka 3 och det är nu 76 dagar kvar till avspark för HIF’s del på Strandvallen i Mjällby. Det fortsätter surra lite med Silly-Seasonrykte, men surret kan mer liknas vid en husflugas timida surr än en bålgetings brummande som vi är vana vid då det gäller Silly-Season.

HD-Dencker lyfte upp en kvalificerad gissning i Sportbloggen igår. Intressant, då jag själv har haft samma magkänsla sedan det blev klart att Lantz inte ville förlänga/inte fick förlängt. Precis som Dencker, så tror jag att det kommer något denna vecka då även Lantz måste sätta igång med försäsongsträning för att vara fit till SuperEttan startar…

***

Surret om Ekstrands ersättare har nu blivit så pass högljutt att även jag reagerar. Det har snackats om att Peter Larsson skulle vara aktuell. Men den är jag fortfarande inte riktigt övertygad om, då jag har hört att även Elfsborg jagar hans signatur. Och i det fallet finns det tydligen en redan tagen kontakt. En sak som vi kan vara säkra på är i alla fall att Peter Larsson kommer lämna FCK.

Att det kommer införskaffas en etablerad mittback i HIF, det tvivlar jag inte en sekund på…

***

Vad gäller ryktet om att Gerndt skulle vara aktuell för Juventus där ställer jag mig mer frågande. Nog för att det är den tiden på året, men det måste ändå vara ett av de mest silly Silly-Seasonryktena?

Jag tvivlar inte på att Gerndt möjligtvis skulle kunna ta en plats på bänken i Juventus, men jag tvivlar på att behovet finns i Juventus. Nog för att det finns en del skador där, men det brukar åtgärdas med korta lån, inte köp för 40 miljoner?

***

Vad gäller Alvaro Santos (inget Silly-inlägg utan honom nämnd), så hoppas jag att HIF nu på allvar överväger att signa honom. Dels för att ÖIS uppenbarligen inte vill ha med honom att göra, dels för att inte GAIS ska sno honom och dels för att man skulle kunna få en hyfsad bra spelare hyfsat billigt om man förhandlar kontraktsinnehållet på bästa vis (prestationslön).

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*