Örgryte…så här långt!

HIF beger sig till Gamla Ullevi utan något mer än äran att spela om. För hemmalaget finns det dess mer att hämta då Örgryte fortfarande jagar viktiga poäng i jakten på att undvika negativt kval.

Självklart har HIF något mer än äran att spela för. Man vill säkert avsluta med en el två segrar för att få en hyfsad tabellplacering och snygga till det facto att bara Åtvidaberg och Syrianska gjort en sämre höst än Skånes Stolthet.

Marcus Lantz fick lämna Örgryte mitt under säsongen – nu har man hittat hans ersättare
Foto: Stefan Kroll

För motståndarna, Örgryte, så har det varit en kämpig säsong – på många plan! Att det inte fungerat på planen vittnar ju niondeplatsen om och av den anledningen fick ju även, den förre HIFaren, Marcus Lantz lämna tränarposten tidigare i år. I hans frånvaro så har Sören Börjesson klivit in. Till sin hjälp har han bla haft den förre förbundskaptenen, Erik Hamren, och mittbacken Fredrik Björck (som vi intervjuade för något år sedan)- även han med ett HIF förflutet. Nu verkar det dock som att klubben hittat sin tränare för den kommande säsongen. Och det är ett oerhört intressant namn…

Thomas Askebrand, som tidigare har tränat bland annat Falkenberg och Gais, och kommer närmast från Öster som han har tagit från division 1 till en topplacering (fyra) i superettan. Nu lämnar han Växjöklubben och, enligt GP, så är nästa klubbadress Örgryte. Ett helt klart spännande namn som jag faktiskt förordat i det fallet HIF fått för sig att skifta ut den nuvarande tränarkonstellationen.

Att det kan bli en tuff utmaning på söndag är det inget snack om. Genom 0-0, mot Varberg, förlängde Örgryte sin förlustfria svit och är nu obesegrade i sju raka matcher. Krysset mot Varberg var dessutom ÖIS tredje raka oavgjorda match. Med tanke på HIFs “trackrecord” denna säsongen med 11 oavgjorda så hade jag nog satt en eller annan krona på ett kryss.

Örgrytes Albin Skoglund deppar efter missat avslut under en av lagets matcher den här säsongen
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

I ÖIS hittar vi bekanta ansikte såsom Johan Elmander, Sebastian Carlsen och målvakten Stojan Lukic. Den sistnämnde brukar ha det lite kämpigt mot HIF och har, genom åren, släppt in en del enkla bollar. Dock var det ju Lukic (då i Halmstad) som var med och sparka ner HIF i Superettan och denna säsongen har 37-åringen stått lagets samtliga matcher och faktiskt hållit nollan i hela åtta matcher.

För HIFs del så är det svårt att veta vilket ben laget skall stå på. Att man nu kan spela helt utan press borde innebär att laget vågar spela ut och gå på offensiven. Det är också en möjlighet för tränarna att kanske låta en eller annan yngling få debutera i Superettan. Eller så fortsätter vi på den inslagna linjen och gnetar till oss en poäng och låter säsongens förlustkolumn stanna vid sex matcher.

Klart är dock att Andreas Landgren (vadskadad) och Edwin Gyimah (personliga skäl) inte medverkar. Inte heller skadade Viktor Ljung spelar och Mikael Dahlberg är ett stort frågetecken. Johan Persson är också högst tveksam då han haft feber i veckan.

Detta kan ju öppna upp för någon yngre förmåga men senare idag ska U19-laget kvala till juniorallsvenskan och då A-lags matchen är av akademisk karaktär så tror jag att man prioriterar kvalet före matchen mot ÖIS.

Matchen spelas, med start klockan 15.00, på Gamla Ullevi. Och kan du inte se matchen live så kan du följa den på Sportkanalen eller CMore. Eller så kan man ju alltid följa matchen “the old fashion way” via livescore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*