Öppet brev från Allsvenskans lagkaptener

ÖPPET BREV
VÅRA ALLSVENSKA ARENOR SKALL VARA EN TRYGG OCH SÄKER PLATS FÖR ALLA!!!

Vi, lagkaptener i de Allsvenska klubbarna och SFS Spelarföreningen Fotboll i Sverige som representerar de Allsvenska spelarna, går idag ut med ett gemensamt öppet brev för att visa på vår oro för det som håller på att hända med vår käraste sport – FOTBOLL. Under de senaste åren och med kulmen under denna vår har våldet eskalerat och två matcher har domare tvingats avbryta. Detta på grund av att ”supporters” våldfört sig på domare eller spelare antingen genom inkastad pyroteknik eller handgripligen genom fysiskt våld.

Vår oro innefattar risken att den stora del av våra supporters som sköter sig, sponsorerna och övrig publik tröttnar på bråket och slutar besöka våra matcher. Alla skall känna sig trygga när man är på och runt en Allsvensk arena och framför allt barnen – framtidens publik! Ni få som förstör vår fina fotboll är inte välkomna, vi vill inte har er där!!! Däremot är ni välkomna om ni sköter er precis som det stora flertalet och istället bidrar till den goda stämningen på arenorna.

Vi hoppas att detta gemensamma spelarupprop kan bli en signal som kan bryta denna negativa trend och tillsammans med allt det jobb som klubbar, förbund och supporterklubbar lägger ner skapa ett nytt tryggt och välkomnande klimat på våra Allsvenska fotbollsarenor.

Med vänliga hälsningar!

Adam Johansson, IFK Göteborg, Anders Svensson, IF Elfsborg, Daniel Andersson, Malmö FF, Daniel Bernardsson, Gefle IF, Daniel Tjernström, AIK, Fredrik Lundgren, GAIS, Fredrik Nordback, Örebro SK, Henrik Rydström, Kalmar FF, Joel Riddez, Djurgårdens IF FF, Johnny Lundberg, Halmstads BK, Johan Arneng, Syrianska FC, Jonas Henriksson, BK Häcken, Kristian Haynes, Trelleborgs FF, Marcus Ekenberg, Mjällby AIF, Mathias Florén, IFK Norrköping och Pär Hansson, Helsingborgs IF

För Spelarföreningen,

Gert Persson och Magnus Erlingmark

1 trackback/pingback

  1. | Allt Om HIF | - Öppet brev från Allsvenskans lagkaptener

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*