Ingen dramatik bakom “försenat” beslut

Oron har spridit sig en del i supporterkretsar sedan beslutet om den avbrutna matchen mellan MFF och HIF dröjt längre än vad som var sagt från början. Redan samma dag som matchen bröts gick disciplinnämnden ut och sa att ärendet skulle komma upp den 8 juni.

– När vi fick ärendet och möjligheten att besvara så fick vi på oss till 9 juni, vilket ju omöjliggör att man skulle kunna ta upp det den 8:e, konstaterar Paul.

Något som är irriterande är att disciplinnämndens ledamöter diskuterar ärenden i tidningarna. Det vore bättre om de talade om ärendena på sina möten och sedan gick ut med beslutet. Något Paul håller med om.

– Det är olyckligt när det blir så mycket spekulation.

Vad innebär då ärendet som disciplinnämnden ska ta beslut om?

– För HIF:s del gäller det de sju bengalerna och en blinkbengal. För Malmö 16 bengaler, ett knallskott före match och det knallskott som kastades mot Pär och avbröt matchen. Man ska vara noga med att konstatera att matchen avbrutits även om deras supporter inte hade sprungit in, fortsätter Paul.

Detta torde innebära att MFF åker på 0-3, böter (gissningsvis 250000) och därtill en match utan publik för galenskapen mot Pär. HIF:s böter hamnar troligtvis (egen gissning detta också) på 50-60000. Vad jag hört ger man 5000 per bengal men detta är inte säkerställt.

HIF är ju också vidare i cupen. Det är väldigt tyst om när matchen ska gå även om matchdag är utsatt till 16 juni.

– Då blir det inte. Vi spelar den 13 och Elfsborg den 18. Vi försökte flytta Gefle- Elfsborg till den 19:e men det gick inte förbundet med på, säger Paul. Det lär nu bli någon gång i september eller oktober. Inte helt omöjligt att det blir efter allsvenskan som slutar den 23 oktober. Då har vi två veckor utan match innan finalen. Där får man in en kvarts- och semifinal. Men det beror helt på hur det går för våra lag i Europaleague, men eftersom båda lagen siktar på gruppspel där så får vi hoppas att det blir så sent som möjligt, avslutar Paul.

1 kommentar

  1. Trist att cupmatchen flyttas då man sett fram emot 3 raka HIF-matcher på plats men får hoppas de fixar in kvarts- och ev. semifinal innan höstmörkret för med tanke på hur få som kom till Olympia mot TFF under försommarförutsättningar så anar man ju hur få det blir med 2 matcher i höst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*