Liatorparn analyserar

Tre segrar på de fyra senaste matcherna samt ett angenämt spelschema framför sig. Liatorparn är fortsatt glad över HIF:s framgångar.  

 Sedan förra Liatorparn analyserar så har HIF mött Gefle (3-0), AIK (1-2), Kalmar FF (1-0) och den avbrutna matchen mot Malmö FF. Liatorparn tycker att en 3-0 seger mot Gefle var ett bra resultat.

– På pappret ser det ut att vara en lätt match, men så himla lätt är det inte. Det är bra gjort att plocka dem där.

– AIK borta, den är ju halvtuff, så är det ju.

På dessa fyra ovan nämnda matcher så har HIF vunnit tre (om vi räknar in en seger mot MFF, om det nu blir så?) och förlorat en.

– Jag tycker ändå det är bra gjort. Du har både Malmö borta, du har AIK borta, det är tuffa matcher. Så resultatmässigt tycker jag ändå att HIF ska vara nöjda. Jag menar, ha 9 poäng på de matcherna, det är bra gjort, tycker jag.

Rachid Bouazoun gav HIF ledningen med 1-0 i Skånederbyt MFF-HIF. Matchen fick dock avbrytas i samband med målet då en huligan sprang in på plan.

– Jag tror att det hade blivit en riktigt bra fotbollsmatch. Resultatmässigt vet jag ju inte. Men det var två lag som alla hade sett fram emot, bra stämning innan, allting var ju perfekt, tycker jag. Så det är synd att det är någon som fördärvar det på det viset. Visst, HIF får de tre poäng som HIF ska ha, men det hade varit roligare om vi hade sett en riktigt bra fotbollsmatch. Fotbollen förstörs ju på alla de vis, det är sorgligt, säger Liatorparn och fortsätter:

– Hoppas det här var sista gången det händer. Men det vet jag ju aldrig, jag blir aldrig klok på det, det ena är dummare än det andra.

Till nästa Liatorparn analyserar (om allt går som planerat) så ska HIF ha mött Gais hemma (13 juni), IFK Norrköping borta (19 juni), Trelleborgs FF hemma (23 juni) och Halmstads BK borta (27 juni).

 – Programmet tycker jag ser riktigt bra ut. Det är i och för sig upp till Helsingborg själva. Men jag menar, om HIF är fokuserade på uppgiften så ser det ju riktigt bra ut. Nu ska vi ju veta att nu möts de andra lagen, alla slår ju alla, så här kan HIF ta ett riktigt bra kliv.

GAIS parkerar för närvarande på plats 6 i den allsvenska tabellen.

– GAIS hemma tycker jag liksom att med hemmaplan så ska HIF kunna ta det där med rätt inställning från början, tuta på.

IFK Norrköping ligger för närvarande på en elfteplats.

 – Norrköping började ju jättebra men frågan är om Norrköping är ett så jättebra lag ändå, om man tittar på pappret. Jag tror att de inte har trott själva på att det skulle gå så bra för dem. Frågan är om inte det har lagt sig lite, att det har bränt sitt krut redan. Så där tror jag HIF har en riktigt bra chans.

Trelleborgs FF ligger en placering ovanför IFK Norrköping, på plats 10.

 – Det är ju ändå lite halvderby. Jag tycker att resultatet mot Trelleborg i Svenska Cupen var riktigt bra (HIF- TFF, 2-1).

Halmstads BK ligger för närvarande sist i tabellen, på plats 16. 

– Halmstad har allt att vinna. Halmstad möter ju ett topplag och de måste snart börja vinna. Jag såg lite på när Halmstad mötte Göteborg (1-2 till IFK Göteborg), då tyckte jag att Halmstad var rätt duktiga.

Liatorparn ser fram emot fortsättningen av säsongen och hoppas på att HIF kan trumma på och försöka samla ihop så många poäng som möjligt inför hösten.  

- Det blir ju alltid lite tuffare och lite mer chansartat på hösten. Det finns lag i slutet som krigar för sin existens, så det är rätt halvtufft. Men jag tycker det ser rätt bra ut hittills. Jag vet inte riktigt vad förväntningar var, men HIF är med däruppe i toppen riktigt rejält, avslutar Liatorparn.

1 kommentar

  1. Så bra som HIF varit de 2 senaste säsongerna ser inte jag någon anledning att frukta något motstånd i allsvenskan men däremot respektera vilka förutsättningar olika lag innebär för HIF beroende på tabellplacering, underlag (natur/konstgräs) publiktryck (hemma/borta) osv.

    Fast ska jag vara ärlig är ju AIK borta alltid en lurig match och fortfarande är jag jublande glad att vi slapp Häcken borta i sista omgången utifall det varit en avgörande match…

    Kollar man i kristallkulan så ser det ut som (om än tidigt) HIF håller hela vägen bara man slipper obehagliga skador på vissa spelare (läs Pär & Rasmus), håller uppe fokus i varje match och utifall någon spelare försvinner lyckas med att skaffa bra nyförvärv som smälter in i laget snabbt (Inga Peter Puaca-köp, tack)!

    Om man ser till konkurrenterna tror jag MFF kan få ett lyft med Norling men då många av deras spelare lär försvinna tror jag inte de håller i långa loppet & KFF är starka hemma men lika borta på bortaplan som Elfsborg så därför känns konkurrensen inte direkt mördande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*