Önskelista till tomten

Snälla tomten, kan du inte ge oss ett par riktigt bra förstärkningar inför nästa år? Jag begär inte att du ska leverera dem på julafton eftersom transferfönstret inte öppnar förrän i januari, men du kanske kan ge oss ett litet presentkort som vi kan lösa in när det blir dags.

Med tanke på att vi har fått en ny tränare och redan har en hyfsat bra trupp så är det inte så mycket jag begär. Bara så att det räcker till serie- och cupseger 2013. Och kanske till lite spel i Europa, för det var ju så rysligt kul under 2012.tomten

Nä, jag har inte glömt den franske domaren, som förstörde en del av glädjen. Det kan däremot du göra. Han förtjänar sannerligen inga grodlår bland julklapparna och inget annat heller förresten. Du kan möjligen ge honom Mattias Lindströms gamla, illaluktande strumpor i ett paket?

En sak jag också önskar är att du ger Pär Hansson Anders Isakssons målvaktströja i landslaget. Isaksson har börjat se gammal och sliten ut och han förtjänar att få dra sig tillbaka på en playa i Turkiet, eller var det nu är han spelar?
Men åter till nyförvärv. Jag skulle önska mig en målproducerande anfallare som stannar åtminstone ett helt spelår, till skillnad från Finnbogason och Djurdjic. Han bör hålla samma klass som de båda. Och för gud skull kom inte dragande med någon gammal avdankad (läs Rade Prica) som har framtiden bakom sig. Jag vill ha en goalgetter i 22-23-årsåldern, eller gärna två.

Jag såg att våra (inte så) kära vänner söderut har problem att få ihop stålar för att behålla sin succéanfallare Tokelo Rantié. Honom skulle jag kunna tänka mig som ett alternativ. Och då slog vi ju två flugor i en smäll eftersom Malmö
samtidigt fick en snyting. Det hade varit hur kul som helst.

pres_rolandJag vet att man ska vara snäll så här juletider och därför har jag ett förslag:
Du kan få ta Tomas Sörum i utbyte. Han är ju så förtvivlat ojämn och jag är tveksam om Roar Hansen kan få fart på honom. Jag vet att han levererat emellanåt, men det har gått alldeles för långt mellan gångerna.
Jag har visserligen ganska stora förhoppningar på unge David Accam och jag är övertygad om att inte lika unge Alvaro fortsätter att leverera, men jag tror de behöver ytterligare en lekkamrat på topp.
Sedan skulle vi behöva några mittbackar som var oftare på planen än i sjukstugan. Det är inget fel på kvaliteten på backlinjen egentligen, bara på deras benägenhet att bli skadade i tid och otid. Fast det fixar kanske Roar med
vinterträningen? Om inte får du rycka in.

Slutligen skulle jag bara önska litet varmare väder så vi kunde njuta av allsvensk fotboll ännu fler månader på säsongen.
Och jag har varit snäll hela året. Mot alla som förtjänar det. Så gör mig nu inte besviken, tomten!

Jag sätter ut en skål gröt i mittcirkeln på Olympia. (Eller jag ber någon på kansliet, kanske Rio-Nalle att fixa det).

För övrigt önskar jag alla HIF:are en glad jul!

Roland Nordqvist

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*