Oavgjort i fartfylld match

Helsingborgs IF – IFK Göteborg
1-1 (0-1)
Publik: 14413
Olympia, Helsingborg

På förhand var det upplagt för publikfest. Redan tidigt på lördagen var sittplats utsålt och solen strålade från en molnfri himmel.

Det blev en intensiv första halvlek där det var full fart från början och redan i 3e minuten hade Santos ett skott utanför.

Göteborgs första avslut stod Hysen för i 9e minuten men det var ett tämligen ofarligt skott som gick över.

Sadiku var tillbaka i backlinjen och det syntes hur bekväm han är i den poitionen.

I den 14e minuten visade Santos prov på sin kroppstryka när han höll undan sin försvarare och passade Krafth som kunde slå in ett inlägg till Simovic som sånär kunde göra mål.

I den 17e minuten kom HIFs bästa chans när Accam bröt in från höger och sköt ett skott som målvakten tippade i stolpen. På returen höll sig lindström framme men missade målet från ca 1.5 meter.

Strax därefter fick Lindsröm gult kort och han och Gashi som varnades i 36e minuten är därmed avstängda kommande match.

I den 33e minuten fångade Emil Krafth upp en förlupen boll och pressa fram mot mål, men i sista stund kommer ett Göteborgsben mellan och slår ut bollen till hörna.

May kom igenom i den 37e minuten men Göteborgs målvakt går ut och gör sig stor och klarar situationen bara ett par minuter efter det är Göteborg uppe och får på ett skott som Pär Hansson lyckas tippa ut till hörna.

Baffo verkade ha fått lite bättre självförtroende och började halvleken bra. Men i den 42a minuten så pressade han högt och blev förbispelad. Plötsligt fick Robin Söder fri väg på HIFs högerkant och han gjorde inget misstag när han slog bollen förbi Pär Hansson.

Bara ett par minuter efter målet slår Hysén en boll som tar i ribban bakom Pär Hansson.

Andra halvlek var bara tio minuter gammal när Hysén fick fri gata på HIFs vänsterkant, passade Robin Söder som sköt ett skott Pär Hansson inte kunde hålla, bollen gick rakt ut till Farnerud men skottet som följde gick högt över.

I den 57e minuten fick Philip Haglund sitt andra gula efter en tuff tackling på Accam och visades därför ut. Genast började HIF pressa på ännu hårdare. Vilket fick Göteborg att “parkera bussen” och de krympte ytorna effektivt.

I den 64e minuten jublade Olympia, men förgäves. Santos nickade in ett inlägg men hade han bara släppt den till Gashi som stod strax bakom och var onside hade målet troligen blivit godkänt.

Accams dribblingar firade triumfer i den 68e minuten men tyvärr tog skottet i burens utsida, det var ett nummer som var värt bra mycket bättre utdelning.

Det skulle dröja till den 71a minuten innan målet kom. May slog ett inlägg som Santos nickade in mot mål och där fanns Simovic som kunde trycka in kvitteringen.

Efter kvitteringen kom HIFs offensiv av sig något och det blev lite mer statiskt spel. Göteborg stod upp vid sin straffområdes linje och gjorde det svårt för Helsingborgarna.

Det var nära att Hysén kom fri i den 92a minuten men Baffo visade prov på bra spel och avväpnade honom tämligen enkelt.

Kraft gjorde ännu en bra match och kunde själv tagit fler avslut. Han gör det bra men skulle nog tjäna på att bli lite mer självisk. Att tro lite mer på sig själv.

Accam hade kul idag men han gjorde det lite svårt för sig. Han ville gå förbi en gubbe extra hela tiden. Snyggt när det lyckas men frustrerande att se på när det inte funkar.

På det stora hela märktes det att det var två av seriens bästa lag som möttes. Tempot var högt och de gjorde det svårt för varandra. Något som de båda tränarna var överens om efter matchen.
Det stod klart att Mikael Stare var väldigt nöjda med resultatet medan Roar såg något mindre nöjd ut när han sa att det över lag nog var ett rättvist resultat.

Trevligt att se Gustav Jarl göra inhopp i truppen, tyvärr kom bytena lite sent för att ha någon effekt. Hade bytena gjorts redan strax efter målet hade kanske intensiteten hållits uppe.
Startelvan: Hansson – Krafth, Baffo, Sadiku, Hanstveit (90) – Linström (91), Gashi, Mahlangu, Accam – Santos, Simovic

Avbytare: D Andersson, Lindgren, C Andersson (90), E Andersson, Jarl (91), Svensson

Varningar: Lindström, Gashi

Mål: Simovic

 

2 kommentarer

  1. Ska bli intressant att se hur Roar gör nu när Islänningen får spela. Santos var enligt mig väldigt bra ikväll och hans bollbehandling är flera klasser bättre än Simovics. Kan han spela central mittfältare? Kanske ett komplement till avstängde Gashi?

  2. Var man en helt neutral åskådare gladde man sig säkert åt en toppmatch medan för resp. lags fans känns det som en förlust med delad pott: IFK var snäppet tuffare, rörligare & smartare i första och med jättechansen för Farnerud i början på andra skulle det varit godnatt för HIF. Och först i och med utvisningen på Haglund som man började känna igen HIF: bra rörlighet, snabbt bolltempo men vart fanns närkampslusten hela matchen?
    Kanske otur att Gashi åkte på två tuffa smällar i början för han var sig inte lik & tuggar inte vår terrier i gång sitt vägvinnande mittfältsspel blir det segare i övriga laget – och även om målet kom tycker jag den där sista viljan saknades för att utnyttja övertaget med en man mer och ett både fysiskt samt psykiskt slutkört IFK efter Simovic mål.
    Men så klart att en sådan här underbar hett sommarkväll och med en match i sådant tempo också HIF:arna började krokna – men då kunde Roar gjort lite byten bra mycket tidigare så man inte släppte sitt mentala övertag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*