Inför HIF – IFK Göteborg

Vädret lovar gott och rapporterna säger att biljetterna går åt som smör i solsken. I kväll smäller det när serieledningen ska återtas. 

Foto: Bjarki Tordarson
Álvaro är tillbaka efter sin skada.
Foto: Bjarki Tordarson

“Det är en toppmatch. Vi vill ju vinna framför vår hemmapublik.” säger Roar till HIF.se

Det är säkerligen ett revanschlystet lag som springer ut på Olympia kväll. Förlust senast mot AIK en av två förluster i år, båda på hemmaplan, med samma domare, mot gulsvart motstånd och en utvisning tidigt i andra halvlek. Så tändvätska finns det gott om. Senast blev det en trevlig tillställning mot Norrköping och ett liknande scenario är önskvärt. Att gå ut och formligen köra över IFK Göteborg och visa vilka som bestämmer på Olympia och i Allsvenskan.

Det är lagens andra möte på Olympia i år då IFK var motståndet i kvartsfinalen i Svenska Cupen som Göteborgarna vann efter mål i den fjärde minuten. Så även i detta avseende har HIF revansch att utkräva.

“Den matchen fördärvade vi första kvarten. Men sen var vi klart bättre än Göteborg och skapade chanser till både ett kvitteringsmål och ett segermål. Men som sagt, de släpper inte in mycket mål. Det gäller att vi har skärpa framåt och sätter tryck på dem.” Roar Hansen

12000 biljetter sägs vara sålda och med tanke på vädret så kommer säkert den siffran förbättras något innan det är dags för avspark. HIF går upp i serieledning, igen, om det blir seger ikväll. Dessutom har HIF just nu två matcher mindre spelade än Malmö som för tillfället lånar serieledningen.

May Mahlangu
Även May Mahlangu är tillbaka i truppen.

Glädjande är att Álvaro Santos och May Mahlangu är tillbaka i truppen igen efter sina respektive skador. Däremot har Daniel Nordmark draigt på sig en hjärnskakning och är indisponibel ikväll.

Bedoya har ju gjort sin sista match redan tyvärr men just DU kan vinna hans skor! Klicka HÄR för att få mer information om tävlingen.

Truppen:

Målvakter: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 3. Loret Sadiku, 15. Emil Krafth, 16. Joseph Baffo, 21. Christoffer Andersson, 24. Erlend Hanstveit.
Mittfältare: 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi, 18. Rasmus Lindgren, 31. Elias Andersson, 32. Gustav Jarl, 33. David Svensson.

Forwards: 9. Robin Simovic, 10. Álvaro Santos, 25. David Accam.

Indisponibla:

4. Walid Atta (Ej matchklar men i träning)
11. Arnór Smárason (spelklar 15 juli)
13. Rachid Bouaouzan (höft)
23. Daniel Nordmark (hjärnskakning)
26. Peter Larsson (avstängd)
28. Jere Uronen (knä)
Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*