Oavgjort för HIFs U19 i träningsmatch mot Hittarp

HIFs U19 begav sig under torsdagskvällen till Laröd för att möta Hittarp i en träningsmatch som tidigare blivit inställd inte mindre än två gånger pga. snöfall. Trots den bitande kylan hade ett 30-tal personer tagit sig dit för att bevaka matchen och Allt om HIF var självklart en av dem.

HIF började första halvleken bra och hade ett lovande passningsspel men trots det så blev det motståndarna som bjöd på första målet redan 13 minuter in i matchen. Efter det hade HIF svårt att få igång samma spel och lyckades därmed inte få några bra chanser till anfall. Det slogs en hel del slarviga passningarna som motståndarna passade på att utnyttja och såg också till att ge HIF:s backlinje en rejäl match.

Spelet från HIFs sida var relativt frånvarande under större delen av första halvan av matchen och de hade problem med att få över bollen på motståndarnas planhalva vilket märktes tydligt hos anfallsspelarna som blev mer och mer frustrerade och hungrigare på att kvittera.

Matchen var ovanligt konstruerad då det spelades tre halvlekar istället för två med 30 minuter i varje. I mitten på sista halvlek började HIF-spelarna att ta för sig mer och mer på planen och byggde därmed upp ett bättre spel. Kvitteringen kom i slutet av Romario som drog med sig en fin applåd innan matchen blåstes av. Kanske var det kylan som tog hårt på mer än bara oss åskådare men om spelarna kan hitta tillbaka till samma lovande spel som de hade under träningsmatchen mot Lunds BK i förra veckan så har vi en spännande säsong att se fram emot!

Startelva:
Ludvig Rhodin
Jonas Mahmoud, William Möllestam, Ted Högsten, Fredrik Widlund
Niklas Jönsson, Alexander Fioretos
Gustav Jarl, Albert Berisha, Erik Kronholm
Anton Kinnander

Målskytt: Romario Mabe

bbl_maria_jonsson

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*