Allt Om HIF tippar Allsvenskan – Omgång 21

Omgång 21 inleds i morgon och guldstriden är ju väldigt jämn för att välja ett milt uttryck. Roland Nordqvist och Bjarki Tordarson är det som står för veckans tips.

AOH Tioppar

1) IF Elfsborg – Östers IF

Roland: Alla håller förmodligen Elfsborg som favorit här, men det gör inte jag. Boråslaget måste koncentrera sig på returmötet med Nordsjälland och har tappat guldchansen. Det vore korkat av Lennartsson att inte gripa halmstrået för att komma ut i Europa. Öster har dessutom ryckt upp sig på slutet och har den motivation som krävs.
Slutresultat: 0-1

Bjarki: IF NästanRiktigFotboll kommer att förlora här, förlora i EL och sen inse att man inte kan lita på att vinna matcher genom att fuska. ÖIS kommer att rulla upp Boråsborna och förhoppningsvis balkongmattan samtidigt.
Slutresultat: 0-3

—————————————————–

2) Gefle IF – Helsingborgs IF

Foto: Bjarki Tordarson
Blir det Lindström på topp aven mot Gefle?
Foto: Bjarki Tordarson

Roland: Hemmalaget är visserligen allsvenskans mest oavgjorda lag (hälften av matcherna) men för HIF räcker det inte med en poäng här. Och cupmatchen i Härnösand väckte, även om motståndet var beskedligt, förhoppningar om att HIF är på väg tillbaka in i matchen igen. Häftigt med Lindström på topp och Ema Boateng i målslag. Jag litar på Roar och killarna här.
Slutresultat: 1-3

Bjarki: När ”Barcelona” tar emot HIF så vet dom att de kommer att få lära sig något. De kommer att lära sig att HIF äger på fuskgräs, att HIF har Sveriges bästa försvar och att Mattias Lindström visst kan göra hattricks.
Slutresultat: 0-7

—————————————————–

3) Halmstads BK – AIK

Roland: Oj, vad AIK kommer att vara revanschsugna här, efter cupfiaskot i Sandviken. Fast man kanske kan hoppas på att självförtroendet fick sig en knäck? Hjärtat säger hemmaseger, hjärnan tror på bortaseger. Jag går en medelväg.
Slutresultat: 1-1

Bjarki: En bortaseger är allt annat än orealistiskt. Därför säger jag att Halmstad plockar poäng mot AIK. ”Maestro” kommer att påminna Alm om varför han inte platsar i Allsvensk toppklubb.
Slutresultat: 2-2

—————————————————–

4) Malmö FF – IFK Göteborg

Roland: Tänk om de här lagen också kunde ha den goda smaken att spela oavgjort? Visst vore det trevligt. Fast möjligen är det önsketänkande? Om inte skulle jag gärna se bortaseger, men tyvärr talar nog det mesta för MFF.
Slutresultat: 2-1

Bjarki: Omgångens mest prestigefyllda, förutom Häcken – Peking….NOT. Malmö på hemmagräs tar emot IFK Göteborg. De har mycket gemensamt. Båda klubbarna har spelare som är stekheta, Magnus Eriksson och Robin Söder. Båda klubbarna har utländska klubbar har ögonen på deras anfallare, Rantie och Hysén. Och båda lagen har spelare med blåtiror Simon Thern och Johan Alvbåge. Jag hoppas att matchen blir avblåst och ingen utav lagen får poäng. Om det inte händer så säger jag att båda lagen får lika få poäng.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

5) BK Häcken – IFK Norrköping

Roland: Norrköping har varit skickligt på att gneta sig till en poäng i bortamatcherna (inte minst mot HIF) och höll ju på att spela oavgjort i senaste matchen mot Djurgården, trots underläge. Häcken går däremot för vinst eller förlust. Svårtippat.
Slutresultat: 1-1

Bjarki: Är El Kabir skadad? Om inte så vinner Häcken. Norrköping kommer inte att komma högre upp i tabellen än de är i just nu. Om El Kabir är skadad så blir det lika.
Slutresultat: 2-0 (Alternativt 0-0)

—————————————————–

6) Åtvidabergs FF – Kalmar FF

Roland: Gästerna har ett par avstängningar som kan störa och jag väljer därför att tippa hemmaseger här. Har inte stenkoll på lagen men de känns ganska jämna.
Slutresultat: 1-0

Bjarki: ÅFF kommer att vinna mot KFF. KFF förnedrades av Malmö och förlorade sen i Svenska Cupen mot Torslanda IK. TORSLANDA IK! De ligger till och med under Trelleborgs FF i serien!! Jag visste inte ens att de var kapabla till att skramla ihop folk till ett fotbollslag.
Slutresultat: 2-0

—————————————————–

7) IF Brommapojkarna – Mjällby AIF

Roland: Ska BP ha någon chans alls att klara sig kvar krävs det seger i hemmamatcherna. Mjällby imponerade visserligen mot HIF (eller om det var HIF som underpresterade?) men frågan är om laget kan göra om den insatsen? BP imponerade ju mot Djurgården så kapaciteten finns där också. Och laget behöver verkligen vinna sådana här matcher.
Slutresultat: 2-1

Bjarki: J*vla MAIF, vilka tror dom att dom är? Förlora mot Peking, förlora mot Gefle för att sen vinna mot serieledarna. MAIF borde spela i Serie A, det går f*n inte att tippa deras matcher. Man vet ju aldrig hur många mål de gör. Bäst att gardera sig på denna.
Slutresultat: 1-något mellan 0 och 7

—————————————————–

8) Syrianska FC – Djurgårdens IF

Roland: Djurgården seglar ju på moln mellan varven och gjorde väl en halvimponerande insats mot Norrköping? Minns dock smällen mot BP som följde efter segern mot HIF. Inget pålitligt lag precis. Det är dock Syrianska som är på väg med expressfart mot Superettan, så här ska de väl få en rejäl omgång?
Slutresultat: 0-3

Bjarki: Syrianskabackarna kommer att se ut som vilsna kalkoner när Zlatan 2 kommer med sin tofs till Södertälje Arena. Özcan har mer erfarenhet i att säga upp sig och sen ångra sig än vad han har i att skapa en organiserad och framgångsrik backlinje. Zlatan 2 kommer inte att göra något mål här för att försvaret kommer att hänga på honom som ett gäng pensionärer på en charterguide.
Slutresultat: 0-3

bbl_roland_nordqvist

Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*