Ny klubbdirektör presenterad – Jeppe lämnar!

Det märks att pulsen ökar och ett nytt fotbollsår är nära förestående. På söndag är det årspremiär för HIF i Växjö men kanske är det vid sidan planen om som det, just nu, händer mest. För någon dag sedan stod det klart att det blir en engelsman som tar över klubbdirektörsrollen och idag kan vi läsa att Jesper Jansson gjort sitt efter sju år på en ledande position i HIF

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Att Jeppe lämnar kom kanske inte helt oväntat. Redan i somras stod det klart att JJ sagt upp sitt avtal med HIF och hade för avsikt att köra på i någon form av löpande anställning. När Henrik Larsson kom in som manager så stod det ännu mer klart att det inte fanns någon plats för JJ och nu väljer alltså Jansson att lämna klubben.

Jeppe kom till HIF redan för 15 år sedan, då som spelare, men lämnade 2005 för möjligheten att satsa på en karriär i norska Stabaek. Tre år senare var han tillbaka i Världens Vackraste Förening – då i rollen som Sportchef. I den rollen har JJ verkligen lyckats trolla med knäna och, förutom värvningar som David Accam, Imad Khalili, Abbe Khalili mfl så har han även varit med att lotsa laget till fem titlar och, inte minst, europaspel.

Olympia2011

Jansson tålamod har varit imponerande med tanke på att klubben lyckats avverka hela fem tränare under Jeppes år som Sportchef och scout. Vi på AOH önskar givetvis Jesper lycka till i framtiden och vet att han kommer att bli ihågkommen som en av klubbens främsta aktörer genom åren. Såväl på planen som vid sidan om!

I förrgår stod det också klart att HIF hittat en ersättare till Paul Myllenberg (även om Joel Sandborg varit tillförordnad sedan Pauls avhopp). Det handlar om den 59-årige engelsmannen David Brodetsky. Även om favoritlaget är Leeds United (vilket verkligen inte är en merit!) så bankar hjärtat starkt för fotboll i allmänhet och HIF i synnerhet. Brodetsky har redan erfarenhet av att jobba i Nordvästra Skåne efter sin tid som VD för Lindab men kommer närmast från en tjänst som engelsklärare på en grundskola i Mexiko.
Under sina år i Sverige var Brodetsky en flitig besökare på Olympia och hade även en del kontakter med HIFs dåvarande marknadsgrupp.

Brodetskys styrkor sägs ligga på det organisatoriska planet och han skall även vara en ekonomiskt sinnad man – något som bör passa HIF efter de senaste årets underskott. På minuskontot finns dock lite farhågor såsom att han fick sparken från Lindab med motiveringen att han saknade ”kommersiellt driv och marknadsorientering”. Detta rimmar ju, i mina ögon, lite illa med att HIF sökte ”en marknads- och utvecklingsinriktad klubbdirektör som ska leda och utveckla klubben till en kontinuerlig topposition i Allsvenskan.”
Men med erfarenhet från att leda en stor koncern och med ett genuint fotbollsintresse i ryggen tror jag ändå att Brodetsky kan göra ett bra jobb. Med rätt människor i sin organisation och med fokus på det starka varumärke som Henrik Larsson för med sig och, inte minst, arenabygget i pipeline så finns där alla förutsättningar att engelsmannen kan lotsa in HIF i en trygg och spännande framtid.

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Kan bara hålla med om Jespers eftermäle och blir spännande se vart han kan tänkas hamna nu…

    Ang. nye sportchefen och hans ev. avsaknad av “kommersiellt driv” så känns det som Joel Sandborg och hans sidekick (som jag glömt namnet på) är de som ska ta tag i den biten – om inte det löser sig med Henrik-effekten vill säg -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*