Niklas Velander om U17-lagets vår

HIF U-17 Träning 3

HIF har under en lång tid genererat talanger från sin ungdomsakademi.Vi på AOH påbörjade i höstas en serie av reportage från HIF:s ungdomslag och här har vi från deras tränare Niklas Velander fått en sammanfattning på U17 lagets vårsäsong.

 

Niklas Jönsson Foto: Bjarki Tordarson
Niklas Jönsson
Foto: Bjarki Tordarson

U17 spelar denna säsong i Pojkallsvenskan Elit Södra där man inledde säsongen starkt. Med vinster mot både Mjällby borta (0-1) och Östers IF hemma (3-0) fick man dock bara med sig en poäng från Landskrona när man mötte BoIS. HIF låg under med 0-2 redan efter 10 minuter, men lyckades genom en forcering i slutskedet av matchen både reducera och kvittera.

Matchen därpå stod Halmstad BK för motståndet i en match där HIF hade det mesta av spelet. Trots ett par kvalificerade målchanser gjorde Halmstad mål efter ett långt inkast i matchens slutminuter. Det var ett revanschsuget lag som åkte upp till Kalmar, en på förhand svår match. HIF presterade och kunde vända matchen till sin favör efter ett 0-1 underläge och kunde till slut vinna med 2-1.

Matchen därefter var det GAIS som var på besök i Helsingborg. Matchen spelades på Rydebäcks IP och GAIS vann med siffrorna 1-2. De två följande matcherna spelades mot topplagen Elfsborg och Malmö FF. Båda matcherna mellan två bra lag slutade oavgjort. 2-2 mot Elfsborg, 1-1 mot Malmö FF.

Måns Herrmann Foto: Bjarki Tordarson
Måns Herrmann
Foto: Bjarki Tordarson

Nästkommande tre matcher i serien gav trepoängare. LB07 fick se sig besegrade med 1-3, mötet i Ängelholm slutade med bortaseger 0-1 och när de möttes igen i Helsingborg besegrade man sin grannar i norr med hela 7-2. HIF U17 parkerar just nu på en andraplats i serien när laget går in i ett kort sommaruppehåll Nu väntar Gothia Cup innan serien drar igång mot IFK Göteborg i slutet av Juli.Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*