Allt om HIF tippar Allsvenskan – Omgång 15

Sällan har väl omgångarna varit så stympade som i år. Nu går vi in i omgång 15 och sju av åtta matcher ska avgöras. Det är Roland Nordqvist och Fredrik Ymer som står för den här omgångens tips. 

1) Mjällby AIF – Östers IF

Roland: Allt annat än hemmaseger vore en sensation. Mjällby är laget som trots minimala resurser gör det bra. Oavgjort borta mot AIK senast var starkt. Laget är lite ojämnt men tillräckligt bra för att spöa smålänningarna som efter en hygglig inledning fått det tufft.
Slutresultat: 2-1

Fredrik: Det har gått tungt för Växjö-laget. Tyngre än vad jag förväntat att det skulle göra i alla fall.
Mjällby är oberäkneliga, de varvar bra resultat med riktiga bottennapp, men trots allt, deras placering i mitten av tabellen (för tillfället) är mer än godkänt. Öster måste vinna för att få lite andrum ner till övriga lag i botten, så tipset hamnar där.

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

2) IF Brommapojkarna – Kalmar FF

Roland: BP är nog väldigt suget på att få låna Majstorovic från AIK och vem vet, det kan bli så? Men jag utgår från att man får nöja sig med det manskap man har till den här matchen och då bör smålänningarna ta en knapp seger.
Slutresultat: 0-1

Fredrik: BP är, som jag redan klargjort tidigare, redan klara för SuperEttan 2014. Kalmar vill vara med och slåss om europaplatser. Så utgången i denna match är given.
Slutresultat: 0-2

—————————————————–

3) IF Elfsborg – Åtvidaberg FF

Roland: Åtvidaberg har imponerat i år men laget har tagit sina segrar på hemmaplan. Och Elfsborg är ett av de svåraste lagen i serien att möta borta. I Borås är Ellos oslagbart hittills, med eller utan Anders Svensson.  Trots det sticker jag ut hakan och tror att gästerna kan få med sig en poäng.
Slutresultat: 1-1

Foto: Bjarki Tordarson
Får Anders nytt kontrakt?

Fredrik: Årets överraskning alla kategorier; Åtvidabergs FF. Och de kommer fortsätta “överraska” nu när Elfsborg börjar gå in i Champions-League-Kval-Mode. Oavsett om Anders Svensson får nytt kontrakt eller inte, Åtvidaberg kommer bli en tung nöt att knäcka.

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

4) Malmö FF – Gefle IF FF

Roland: Bör bli en ganska enkel seger för Malmö här. Gefle har ännu ingen seger borta och på Swedbank kommer ännu en bortaförlust. Allt annat vore en jätteskräll. Tror att MFF öser på och vinner klart.
Slutresultat: 4-0

Fredrik: Kommer tippa med hjärtat. Och när man gör det då två av de minst gillade lagen i serien spelar och möts, då blir det kryss.
Slutresultat: 2-2

—————————————————–

5) AIK – BK Häcken

Roland: AIK följde upp segern mot HIF med en mållös match mot Mjällby. Laget skakas förmodligen en del av Majstorovics uttalade missnöje. Normalt borde de ändå vinna här men helst skulle jag ha garderat.  Jag hoppas att Häcken kan ta en pinne men tror det egentligen inte.
Slutresultat: 2-1

Fredrik: Omgångens mest svårtippade match. Alla “experters” storfavorit – BK Häcken – har spelat precis så som jag, icke-experten tippat; som ett klassiskt mittenlag. Å andra sidan tippade jag AIK som topplag, och de har man i dagsläget ingen riktig koll på. Varvar sitt spel likt Mjällby, lika mycket upp som ner…

Slutresultat: 1-0

—————————————————–

6) Syrianska FC – Halmstad BK

Roland: Här har hemmalaget chansen att lämna över sistaplatsen till motståndarna. Det är allsvenskans båda sämsta lag som ska göra upp om vilket som är sämst. Jag har inte sett HBK i år så jag får förlita mig till tabellen och tror att de är jämndåliga. Så delad pott ligger väl närmast till hands?
Slutresultat: 1-1

Fredrik: Det blev inte riktigt några “Gyllene Tider” för Halmstad. Nu när halva säsongen snart är avverkad har Halmstad parkerat sig nere i botten och de verkar ha förtvivlat svårt att lyfta sig över.
Syrianska är ett av lagen, som tillsammans med BP, redan är klara för SuperEttan 2014, så denna match bör Halmstad vinna.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

7) Helsningborgs IF – IFK Göteborg

130403_4
Mahlangu går på skott!

Roland:Det här kan bli en fotbollsfest mellan allsvenskans två bästa lag. HIF saknar dock både Bedoya och Peter Larsson. Ska bli intressant att se vilka ersättare Roar väljer. Lagen brukar dock bjuda på fin fotboll. Med hjälp av tolfte man så hoppas jag HIF bärgar segern och därmed tar tillbaka serieledningen.
Slutresultat: 3-2

Fredrik: Omgångens höjdare (oväntat va?). Det är nu det gäller för HIF. Nu ska de visa att Göteborgs seger i cupen i våras var en engångsföreteelse. HIF är ett bättre lag (med eller utan Bedoya) än vad IFK Göteborg är. Och i denna matchen handlar det en hel del om prestige, psykologi inför slutruschen av serien.
Jag tippade HIF som slutsegrare och IFK Göteborg som tvåa, inför säsongen, och nu har HIF möjlighet att säkerställa det tipset.
Slutresultat: 2-1
bbl_roland_nordqvist
bbl_fredrik_ymer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*